Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch: Αμφιβολίες για το ισπανικό πακέτο

Η Fitch εκτιμά ότι το MoU για την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών αποτελεί ένα φιλόδοξο σχέδιο, αλλά ενδέχεται να μην αποδειχθεί επαρκές δεδομένων των μεγάλων προβλημάτων.  

Fitch: Αμφιβολίες για το ισπανικό πακέτο
Η Fitch εκτιμά ότι το MoU για την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών αποτελεί ένα φιλόδοξο σχέδιο για τη μεταρρύθμιση του τραπεζικού τομέα της χώρας, αλλά ενδέχεται να μην αποδειχθεί επαρκές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

"Ενώ είναι ξεκάθαρο ότι το MoU αποσκοπεί να είναι η τελική αναδιάρθρωση του ισπανικού τραπεζικού τομέα, η Fitch είναι επιφυλακτική για το κατά πόσον θα συμβεί αυτό τελικά, δεδομένων των δύσκολων συνθηκών στην αγορά και στην οικονομία της Ισπανίας" σημειώνει η Maria Jose Lockerbie, ανώτατο στέλεχος της Fitch για χρηματοοικονομικούς οργανισμούς.

Παράλληλα, ο διεθνής οίκος υποστηρίζει ότι οι προνομιακοί δανειστές των ισπανικών τραπεζών που θα κριθούν ότι δεν είναι βιώσιμες, κινδυνεύουν να υποστούν απώλειες.

Παρόλο που η συμφωνία διάσωσης δεν επιβάλλει ρητά στους προνομιακούς δανειστές να μοιραστούν το κόστος της διάσωσης, οι όροι "μπορούν να ερμηνευτούν σαν να υπονοούν έμμεσα ότι οι προνομιακοί δανειστές μπορούν να αντιμετωπίσουν πιθανές απώλειες στις περιπτώσεις των απόλυτα μη βιώσιμων τραπεζών".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v