Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Μειώθηκε το έλλειμμα το α' εξάμηνο

Το έλλειμμα του προϋπολογισμού της κεντρικής κυβέρνησης της Γαλλίας υποχώρησε στα €56,7 δισ. το πρώτο εξάμηνο του 2012, από €61,349 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

Γαλλία: Μειώθηκε το έλλειμμα το α εξάμηνο
Το έλλειμμα του προϋπολογισμού της κεντρικής κυβέρνησης της Γαλλίας υποχώρησε στα 56,7 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2012, από 61,349 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

Ο περιορισμός του ελλείμματος οφείλεται στην αύξηση στα έσοδα από φόρους και στην πώληση των συχνοτήτων κινητής τηλεφωνίας, ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών.

Αναλυτικά, οι δαπάνες από τον Ιανουάριο ως τον Ιούνιο ανήλθαν στα 185,2 δισ. ευρώ, έναντι 179,1 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, μεταδίδει το AFP.

Ωστόσο, η άνοδος αυτή αντισταθμίστηκε από την αύξηση στα έσοδα, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 145,3 δισ. ευρώ από 139,6 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα μη δημοσιονομικά έσοδα έφτασαν στα 7,3 δισ. ευρώ, έναντι 6 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2011, εξαιτίας των εσόδων από την πώληση των συχνοτήτων κινητής τηλεφωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v