Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στην Wall Street μετά την Alcoa

Κέρδη αποκομίζει η Wall, καθώς η περίοδος αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου "μπαίνει στο αυλάκι" με τα μεγέθη της Alcoa. Ανακούφιση στις ευρωαγορές και πτώση του ισπανικού yield μετά το Eurogroup.

Κέρδη αποκομίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς η περίοδος ανακοινώσεων αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου «μπαίνει στο αυλάκι» μετά τα μεγέθη της Alcoa.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,7% στις 12.825 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,64% στις 1.361 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,65% υψηλότερα στις 2.951 μονάδες.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για ένα μήνα θα βρίσκονται οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου από μεγάλες εισηγμένες σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Τον κύκλο ανακοινώσεων Q2 άνοιξε άτυπα χθες στην Wall Street ο κολοσσός του αλουμινίου Alcoa, που ανακοινωσε καλυτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα.

Ανοδικές διαθέσεις εμπνέουν τα μεγάλα κέρδη των ευρωαγορών μετά την συμφωνία του Eurogroup για την βοήθεια προς την Μαδρίτη, που προκάλεσε κάθετη πτώση του ισπανικού ομολόγου από την «ζώνη κινδύνου» του 7%.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,85% στις 5.675 μονάδες, ο DAX κερδίζει 1,09% στις 6.457 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 1,04% υψηλότερα στις 3.189 μονάδες.

Τα ευνοϊκά στατιστικά μεγέθη για την παραγωγή της μεταποίησης και της βιομηχανίας στην βρετανική οικονομία υποστηρίζουν την ευρωπαϊκή άνοδο.

Αντιθέτως, τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν τα περισσότερα με πτώση, μετά την ανακοίνωση ότι οι εισαγωγές της Κίνας τον περασμένο μήνα ήταν χειρότερες απ’όσο αναμενόταν και ενίσχυσαν τους φόβους οικονομικής επιβράδυνσης.

Οι αμερικανοί επενδυτές παρακολουθούν και τις εξελίξεις από την Διεθνή Αεροπορική Έκθεση στο Φάρνμπορο της Βρετανίας, που πιθανόν να παράγει ειδήσεις για μετοχές όπως η Boeing και η General Electric.

Η Advanced Micro Devices υποχωρεί αισθητά καθώς τα μεγέθη β΄ τριμήνου δεν ανταποκρίθηκαν στις προβλέψεις της επιχείρησης.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο υποχώρησε χθες επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου υποχωρεί 46 σεντς στα 85,5 δολ. ανά βαρέλι, μετά την παρέμβαση της νορβηγικής κυβέρνησης για αποτροπή λοκάουτ στην παραγωγή πετρελαίου της χώρας.

Το συμβόλαιο του χρυσού κερδίζει 4,3 δολάρια στα 1.593 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v