Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναμονή για το Q2 της Alcoa στην Wall Street

Οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία συνεχίζουν να τρομάζουν τις αγορές. "Σοκ" από τα ιαπωνικά macro. Το Q2 της Alcoa περιμένει η Wall. Μικτή εικόνα ευρωαγορών με το βλέμμα στο Eurogroup.

Με σταθεροποιητικές, μικτές τάσεις ξεκινούν την εβδομάδα οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Οι δυσμενείς ανακοινώσεις για την αμερικανική οικονομία την περασμένη εβδομάδα συνεχίζουν να δημιουργούν αρνητικό κλίμα, ενώ τα βλέμματα επικεντρώνονται στην συνεδρίαση του Eurogroup σχετικά με την κρίση χρεών της ευρωζώνης καθώς και την έναρξη αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου από την Alcoa.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,09% στις 12.761 μονάδες, ο S&P υποχωρεί ανεπαίσθητα στις 1.354 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,08% υψηλότερα στις 2.940 μονάδες.

Η μετοχή της Alcoa, που ανοίγει ανεπισήμως μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης τον «χορό» των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων Q2, κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα με πτώση 0,6%.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι εταιρίες του S&P 500 θα εμφανίσουν πτώση κερδών 1,8% κατά μέσο όρο στο β΄τρίμηνο, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg. Θα είναι η πρώτη μείωση κερδών (σε 12μηνη βάση) από το 2009. Προβλέπουν ότι τα έσοδα θα αυξηθούν 2,5%.

Ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε σε υψηλό δύο μηνών την περασμένη εβδομάδα, όμως τελικά έκλεισε με πτώση 0,6% στο σύνολο, καθώς τις τελευταίες συνεδριάσεις επιβάρυναν τα στατιστικά στοιχεία που έδειξαν στασιμότητα στην αμερικανική οικονομία.

Σήμερα, προκαλούν «σοκ» στους επενδυτές τα οικονομικά στοιχεία από την Ιαπωνία, όπου οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού μειώθηκαν 14,8% με το μεγαλύτερο ποσοστό 10 ετών και πλέον τον Μάιο.

Κατά τα λοιπά στην Wall Street, η Mastercard υποχωρεί 1% κατόπιν υποβάθμισης από την UBS σε sell από neutral.

Μικτά πρόσημα επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα yields στα κρατικά ομόλογα της Ισπανίας εκτινάσσονται στο «σημείο κινδύνου» του 7%, ενώ συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης και προβλέπεται θα συμφωνήσουν παράταση στους στόχος μείωσης του ελλείμματος της Μαδρίτης.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,28% στις 5.647 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 0,09% στις 6.416 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 0,1% χαμηλότερα στις 3.166 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v