Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Κατσουφιάζει" η Wall με την ανεργία

Με τα κρίσιμα στοιχεία για την ανεργία να επιβεβαιώνουν την αναιμική ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, η Wall Street κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα. Πτώση σε χρυσό, πετρέλαιο. Απώλειες και στις ευρωαγορές.

Με τα κρίσιμα στοιχεία για την ανεργία να επιβεβαιώνουν την αναιμική ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, το χρηματιστήριο της Wall Street κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται 1% χαμηλότερα στις 12.773 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,92% στις 1.355 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,94% χαμηλότερα στις 2.948 μονάδες.

Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 80.000 νέες θεσεις εργασίας τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινωσε το υπουργείο Εργασίας. Το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε στο 8,2%. Οι αναλυτές περίμεναν ότι θα δημιουργηθούν περισσότερες νέες θέσεις, περίπου 100.000. Τον Μάιο είχαν προστεθεί 77.000 θέσεις στην αμερικανική απασχόληση.

Χθες, ο κύκλος νομισματικής χαλάρωσης που πραγματοποίησαν οι κεντρικές τράπεζες της Κίνας, της ευρωζώνης και της Βρετανίας, δεν κατάφερε να εμπνεύσει αγοραστικές διαθέσεις τους επενδυτές.

Η Wall Street έκλεισε με πτώση, καθώς αναλυτές εκτιμούν ότι οι κινήσεις είχαν μικρή επίδραση κατά κύριο λόγο επειδή οι αποφάσεις, εκτός από την περίπτωση της Κίνας, ήταν αναμενόμενες.

Επιπλέον, και τα χθεσινά στατιστικά μεγέθη από την αμερικανική οικονομία επιβεβαίωσαν ότι η ανάπτυξη είναι υποτονική.

Αρνητικά πρόσημα επικρατούν και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,53% στις 5.662 μονάδες, ο DAX εμφανίζει πτώση 1,07% στις 6.465 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 1,03% χαμηλότερα στις 3.196 μονάδες.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Christine Lagarde επιβεβαίωσε τους φόβους των επενδυτών, δηλώνοντας ότι οι προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία είναι «ανησχυτικές» με ενδείξεις επιβράδυνσης όχι μόνο στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ αλλά και αναδυόμενες αγορές όπως η Βραζιλία, η Κίνα και η Ινδία.

Κατά τα λοιπά, το συμβόλαιο του πετρελαίου υποχωρεί 1,5 δολ. στα 85,6 δολ. ανα βαρέλι ενώ του χρυσού κινείται 15,5 δολ. χαμηλότερα στα 1.593 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v