Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανία:Στήριξη για τράπεζες από Eurogroup

Το Eurogroup της Δευτέρας δεν θα καταλήξει σε κάποια δεσμευτική απόφαση για τη διάσωση των ισπανικών τραπεζών, αλλά θα προσφέρει μια "πολιτική υποστήριξη" του σχεδίου. δήλωσε ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ισπανία:Στήριξη για τράπεζες από Eurogroup
Το Eurogroup της Δευτέρας δεν θα καταλήξει σε κάποια δεσμευτική απόφαση για τη διάσωση των ισπανικών τραπεζών, αλλά θα προσφέρει μια "πολιτική υποστήριξη" του σχεδίου. δήλωσε την Παρασκευή στο Reuters ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Όσον αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον ESM, ο αξιωματούχος υποστήριξε ότι τα ρίσκα που απορρέουν από την άμεση οικονομική βοήθεια του ESM στις τράπεζες θα αναλαμβάνονται από το κράτος που έχει ζητήσει τη βοήθεια

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο αξιωματούχος ανέφερε ότι οποιαδήποτε απευθείας βοήθεια θα απαιτεί την "πλήρη εγγύηση" από το κράτος μέλος που έχει υποβάλλει το σχετικό αίτημα.

"Υπάρχει μια παρερμηνεία σε αυτό το σημείο από το ευρύ κοινό, το οποίο πιστεύει ότι υπό τους υπάρχοντες κανόνες ο ESM θα μπορούσε ξαφνικά να σταματήσει να έχει την ιδιοκτησία της Bankia, μεταφέροντας όλο το ρίσκο της Bankia στον ισολογισμό του" ανέφερε.

"Παραμένει ακόμα ρίσκο του κράτους ή μετατρέπεται σε ρίσκο του ESM; Παραμένει ρίσκο του κράτους, γιατί θα υπάρχει η εγγύηση του" σημείωσε

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v