Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περικοπές στο βρετανικό στρατό

Οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις προχωρούν στη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση των τελευταίων 50 ετών, με μείωση του μόνιμου προσωπικού κατά 20%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τους ναπολεόντειους πολέμους.

Περικοπές στο βρετανικό στρατό
Οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις προχωρούν στη μεγαλύτερη αναδιάρθρωσή τους των τελευταίων 50 ετών, με μείωση του μόνιμου προσωπικού κατά 20%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τους ναπολεόντειους πολέμους.

Ο υπουργός Άμυνας Philip Hammond, ανακοίνωσε ότι μέσα στα επόμενα 8 χρόνια, παρουσίασε στη Βουλή των Κοινοτήτων το πρόγραμμα περικοπών μόνιμου προσωπικού στις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι από 102.000 στρατιωτικούς έως και το 2020 η Βρετανία θα αρκεστεί στις 82.000 μόνιμο προσωπικό.

Η κυβερνητική αυτή πρωτοβουλία εντάσσεται στο γενικότερο πρόγραμμα της κυβέρνησης για την περιστολή των κρατικών δαπανών. Παράλληλα όμως στο ίδιο χρονικό διάστημα "οι έφεδροι θα διπλασιαστούν" φθάνοντας σταδιακά τους 30.000, οπότε το έτος 2020 υπολογίζεται ότι θα υπηρετούν αθροιστικά 120.000 στρατιωτικοί.

Ο Hammond σημείωσε ότι πρόκειται για "δύσκολες" περικοπές, που θα έχουν ασφαλώς "άσχημη υποδοχή" από τους ενδιαφερόμενους, όμως τόνισε ότι "αυτές θα γίνουν με ισορροπημένο, δίκαιο τρόπο", αλλά και "με γνώμονα την μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας του στρατεύματος".

"Θέλουμε έναν στρατό ευκίνητο όσο και ευέλικτο", συμπλήρωσε ο υπουργός Άμυνας, καυτηριάζοντας "τις υπερβολικές δαπάνες για τις ένοπλες δυνάμεις επί των ημερών της κυβέρνησης των Εργατικών".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v