Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η βιομηχανία εμπνέει άνοδο στην Wall

Η ανέλπιστη άνοδος στις βιομηχανικές παραγγελίες βγάζει την Wall Street από την προεόρτια απραξία και εμπνέει θετικά πρόσημα. Κέρδη στις ευρωαγορές, με την Barclays στο επίκεντρο. Πάνω από τα 100$ το πετρέλαιο Brent.

Η ανέλπιστη άνοδος στις βιομηχανικές παραγγελίες βγάζει την Wall Street από την προεόρτια απραξία και εμπνέει θετικά πρόσημα στους βασικούς δείκτες. 
 
Το αμερικανικό χρηματιστήριο θα κλείσει σήμερα νωρίτερα και αύριο δεν θα λειτουργήσει, για τον εορτασμο της Ημέρας της Ανεξαρτησίας στις 4 Ιουλίου.

Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει της αργίας και οι τζίροι είναι ιδιαίτερα χαμηλοί.

Η στατιστική ανακοινωση της ημέρας προκαλεί πάντως ανακούφιση και υποστηρίζει σε άνοδο τις μετοχές. Οι παραγγελίες βιομηχανικών αγαθών στα αμερικανικά εργοστάσια αυξήθηκαν 0,7% τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου. Οι αναλυτές περίμεναν πολύ μικρότερη αύξηση της τάξης του 0,1%. Οι βιομηχανικές παραγγελίες είχαν διολισθήσει 0,7% τα ον Απρίλιο.

Μετά από άνοιγμα με μικτές, μικρές διακυμάνσεις, αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,18% στις 12.895 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,22% στις 1.369 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,27% στις 2.959 μονάδες.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν θετικά πρόσημα, εν αναμονή της τακτικής συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, από την οποία πολλοί παρατηρητές περιμένουν μείωση επιτοκίων για να τονωθεί η ανάκαμψη.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,33% στις 5.659 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,77% στις 6.546 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 0,35% υψηλότερα στις 3.251 μονάδες.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στις ευρωπαϊκές συνεδριάσεις παραμένει η μετοχή της Barclays (+1,9%), ο διευθύνων σύμβουλος της οποίας Bob Diamond παραιτήθηκε εξαιτίας του σκανδάλου χειραγώγησης του επιτοκίου Libor.

Στην Wall Street, με πτώση 1,4% αντιδρά η μετοχή της Microsoft στην ανακοίνωση απομείωσης 6,2 δισ. δολ. σχετικά με την aQuantive.

Εντονη κινητικότητα επικρατεί στις αγορές πετρελαίου, καθώς παρατηρείται κλιμάκωση της γεωπολιτικής έντασης μεταξύ Δύσης και Ιράν. Το συμβόλαιο του αργού στο Nymex εκτινάσσεται 2 δολάρια και πλέον στα 85,81 δολ. και το Brent στο Λονδίνο ξεπερνά τα 100 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα συμβόλαια του χρυσού ενισχύονται σχεδόν 15 δολάρια στα 1.612 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v