Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EE: Εγκρίθηκε η πιλοτική φάση των project bonds

Το Συμβούλιο της Ευρώπης ενέκρινε την πιλοτική φάση του προγράμματος «project bond», των ευρωπαϊκών «ομολόγων έργων υποδομών» που έχουν στόχο να κινητοποιήσουν ιδιωτική χρηματοδότηση ύψους 4,5 δισ. ευρώ.

EE: Εγκρίθηκε η πιλοτική φάση των project bonds
Το Συμβούλιο της Ευρώπης ενέκρινε την πιλοτική φάση του προγράμματος «project bond», των ευρωπαϊκών «ομολόγων έργων υποδομών» που έχουν στόχο να κινητοποιήσουν ιδιωτική χρηματοδότηση ύψους 4,5 δισ. ευρώ για καίρια έργα στρατηγικών υποδομών.

Η υιοθέτηση των ρυθμίσεων του πιλοτικού προγράμματος που θα εφαρμοστεί το 2012-2013 πραγματοποιήθηκε κατόπιν της συμφωνίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 22 Μαΐου. Το Συμβούλιο υιοθέτησε όλες τις τροποποιήσεις που ψήφισε το κοινοβούλιο στην πρώτη ανάγνωση.

Τα project bonds είναι ιδιωτικά χρεόγραφα που εκδίδουν οι ανάδοχοι ενός έργου είτε είναι ιδιωτικη εταιρία είτε εργαλείο ειδικού σκοπού SPV το οποίο δημιουργούν μια ή περισσότερες επιχειρήσεις για να χρηματοδοτήσουν ένα συγκεκριμένο έργο.

Το εργαλείο των ευρωπαϊκών ομολόγων έργων θα ενισχύει την πιστωτική αξιοπιστία για τα έργα, ώστε να διευκολύνονται οι ανάδοχοι στην άντληση ιδιωτικής χρηματοδότησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v