Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στην Wall με Alcoa στο επίκεντρο

Τα διεθνή οικονομικά στοιχεία συντηρούν το αρνητικό κλίμα στη Wall. Eurogroup και Alcoa βρίσκονται στο επίκεντρο. Πτωτικά οι ευρωαγορές. Στο 7% η απόδοση των ισπανικών δεκαετών ομολόγων. Σε χαμηλό 2 ετών το ευρώ.

Τρίτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση καταγράφεται στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Οι δυσμενείς ανακοινώσεις για την αμερικανική οικονομία την περασμένη εβδομάδα συνεχίζουν να δημιουργούν αρνητικό κλίμα, ειδικά μετά το "σοκ" των ιαπωνικών στατιστικών στοιχείων.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην συνεδρίαση του Eurogroup σχετικά με την κρίση χρεών της ευρωζώνης καθώς και την ανεπίσημη έναρξη αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου από την Alcoa.

Μετά από άνοιγμα με ήπιες, μικτές διακυμάνσεις, αυτη την ώρα ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,65% στις 12.691 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,57% στις 1.347 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,59% χαμηλότερα στις 2.920 μονάδες.

Η αναλογία κερδισμένων / χαμένων μετοχών στο New York Stock Exchange είναι πέντε προς εννέα, ενώ ο όγκος των συναλλαγών περί τα 161 εκατομμύρια μετοχές.

Η μετοχή της Alcoa, που ανοίγει ανεπισήμως τον «χορό» των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων Q2, κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα με πτώση 1,6%. Η εταιρία θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι εταιρίες του S&P 500 θα εμφανίσουν πτώση κερδών 1,8% κατά μέσο όρο στο β΄τρίμηνο, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg. Θα είναι η πρώτη μείωση κερδών (σε 12μηνη βάση) από το 2009. Προβλέπουν ότι τα έσοδα θα αυξηθούν 2,5%.

Ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε σε υψηλό δύο μηνών την περασμένη εβδομάδα, όμως τελικά έκλεισε με πτώση 0,6% στο σύνολο, καθώς τις τελευταίες συνεδριάσεις επιβάρυναν τα στατιστικά στοιχεία που έδειξαν στασιμότητα στην αμερικανική οικονομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ευρώ βρίσκεται σε χαμηλό 2 ετών έναντι του δολαρίου, στα επίπεδα των 1,231.

Σήμερα, προκαλούν «σοκ» στους επενδυτές τα οικονομικά στοιχεία από την Ιαπωνία, όπου οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού μειώθηκαν 14,8% με το μεγαλύτερο ποσοστό 10 ετών και πλέον τον Μάιο.

Κατά τα λοιπά στην Wall Street, η Mastercard υποχωρεί 1% κατόπιν υποβάθμισης από την UBS σε sell από neutral.

Μικτά πρόσημα επικράτησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, αλλά η εκτίναξη των yields στα κρατικά ομόλογα της Ισπανίας στο «σημείο κινδύνου» του 7%, καθιέρωσε το απόγευμα τα αρνητικά πρόσημα.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην συνεδρίαση υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης υπό την ομπρέλα του Eurogroup, όπου θα συζητηθεί η τραπεζική ενοποίηση στην Ευρώπη.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,62% χαμηλότερα στις 5.627 μονάδες, ο DAX 0,35% στις 6.388 μονάδες, ενώ ο CAC 0,38% χαμηλότερα στις 3.157 μονάδες.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v