Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Καταιγίδα" στην διεθνή ναυτιλία λόγω Sanko

Για «καταιγίδα» ετοιμάζονται οι πλοιοκτήτες ανά τον πλανήτη, μετά την χρεοκοπία μιας από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρίες της Ιαπωνίας, που απειλεί να παγώσει τις πληρωμές για τα 140 πλοία που έχει ναυλώσει.

Καταιγίδα στην διεθνή ναυτιλία λόγω Sanko
Για «καταιγίδα» στην ήδη προβληματισμένη αγορά ετοιμάζονται οι πλοιοκτήτες ανά τον πλανήτη, μετά την χρεοκοπία μιας από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρίες της Ιαπωνίας, που απειλεί να παγώσει τις πληρωμές στους ιδιοκτήτες των 140 πλοίων που έχει ναυλώσει.

Η Sanko Steamship, μια από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές της Ιαπωνίας, διεξάγει συνομιλίες με τους διεθνείς πιστωτές αυτές της ώρες, συζητώντας σχέδιο αναδιάρθρωσης, αφότου έκανε αίτηση χρεοκοπίας και σταμάτησε να πληρώσει στο ακέραιο ναύλους στους πλοιοκτήτες.

Η 78χρονη εταιρία αιτήθηκε προστασίας από την χρεοκοπία στις αρχές Ιουλίου στο Τόκιο και την Νέα Υόρκη με συνολικά χρέη ύψους 75,6 δισ. γεν ή 950 εκατ. δολ. περίπου.

Οι Financial Times αναφέρουν ότι ελληνικές, νορβηγικές, γερμανικές και ιαπωνικές ναυτιλιακές επιχειρήσεις έχουν όλες μεγάλα ανοίγματα στην Sanko.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v