Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώην στέλεχος S&P: Μην εμπιστεύεστε τους οίκους

Οι θεσμικοί επενδυτές δεν εμπιστεύονται πλέον τους οίκους αξιολόγησης, υποστηρίζει ο David Jacob, πρώην ανώτατο στέλεχος της S&P. "Οι αξιολογήσεις δεν γίνονται με το χέρι του Θεού, είναι μία επιχείρηση" συμπληρώνει.

Πρώην στέλεχος S&P: Μην εμπιστεύεστε τους οίκους
Οι αξιολογήσεις των περιβόητων οίκων είναι ανούσιες. Δεν πρόκειται για άποψη ενός Ευρωπαίου πολιτικού ή απογοητευμένου επενδυτή, αλλά ενός πρώην στελέχους της Standard & Poor’s του οποίου μάλιστα το καθήκον ήταν να βοηθήσει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης προς τον οίκο.

«Ο κόσμος δεν εμπιστεύεται πλέον τους οίκους αξιολόγησης» δήλωσε ο David Jacob πρώην επικεφαλής τμήματος structured finance της Standard & Poor’s ο οποίος απολύθηκε το Δεκέμβριο και συμπληρώνει: «Οι οίκοι αξιολόγησης υπάρχουν επειδή πρέπει να υπάρχουν, όχι γιατί ο κόσμος τους πιστεύει».

«Ενδεχομένως να τους εμπιστεύονται οι λιανικοί επενδυτές και αυτό είναι το δυσάρεστο κομμάτι, αλλά νομίζω ότι οι θεσμικοί επενδυτές δεν τους πιστεύουν» καταλήγει μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg. Ο ίδιος ο Jacob προσελήφθη στη S&P πριν από 4 χρόνια για να βοηθήσει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης στον οίκο. Δήλωσε πάντως, πως και οι αξιωματούχοι δεν έχουν προχωρήσει αρκετά ώστε να μειωθεί η εξάρτηση των οικονομιών από τους οίκους αξιολόγησης.

«Οι αξιολογήσεις δεν γίνονται με το χέρι του Θεού» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Είναι μία επιχείρηση. Είναι μια λεπτή ισορροπία στην προσπάθεια να πάρουν αρκετό μερίδιο της αγοράς, αλλά και να είναι αξιόπιστοι»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v