Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lagarde: Οι εισφορές σε ΔΝΤ δεν είναι για Ευρώπη

Οι εισφορές που γίνονται στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν αντιπροσωπεύουν "ένα τσουβάλι με λεφτά" για την Ευρώπη, αλλά για όλα τα μέλη του ΔΝΤ", σημείωσε από την Ινδονησία η επικεφαλής του Ταμείου, Κ. Λαγκάρντ.

Lagarde: Οι εισφορές σε ΔΝΤ δεν είναι για Ευρώπη
Οι εισφορές που γίνονται στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν αντιπροσωπεύουν "ένα τσουβάλι με λεφτά"  για την Ευρώπη, αλλά για όλα τα μέλη του ΔΝΤ", σημείωσε από την Ινδονησία η επικεφαλής του Ταμείου, Κ. Λαγκάρντ.

Η κ. Λαγκάρντ υπογράμμισε ότι "αυτές οι εισφορές οι οποίες προσφέρονται από πολλές, πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, δεν είναι δώρα, επιδόματα. Παραμένουν τμήμα των συναλλαγματικών διαθεσίμων των χωρών που συμβάλλουν".

Τα κεφάλαια αυτά, σημείωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, δεν διατίθενται σε μια συγκεκριμένη περιοχή του κόσμου. "Δεν είναι ένςα μεγάλος σωρός από χρήματα που διατίθενται για την Ευρώπη, όχι", υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου στη Τζακάρτα.

"Το ΔΝΤ διαθέτει 188 μέλη και, κατά τη διάρκεια μιας σοβαρής οικονομικής κρίσης, κανείς δεν είναι απρόσβλητος. Και η ανησυχία μου είναι να είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες των χωρών αυτών. Το ΔΝΤ είναι εκεί για όλους", είπε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v