Πετρέλαιο, Boeing πίεσαν το Dow

Η αύξηση των πετρελαϊκών τιμών ύστερα από τις εκρήξεις στη Σαουδική Αραβία, αλλά και η πτώση που κατέγραψαν οι τίτλοι της Boeing οδήγησαν σε μικρή πτώση το Dow, ενώ ουσιαστικά αμετάβλητοι ”έκλεισαν” Nasdaq και S&P. Kέρδη σε Λονδίνο, απώλειες σε Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Η αύξηση των πετρελαϊκών τιμών ύστερα από τις εκρήξεις στη Σαουδική Αραβία, αλλά και η πτώση που κατέγραψαν οι τίτλοι της Boeing οδήγησαν σε μικρή πτώση το Dow, ενώ ουσιαστικά αμετάβλητοι ”έκλεισαν” Nasdaq και S&P.

Αναλυτικότερα, οι εκρήξεις που ακούστηκαν στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ, ώθησαν τις τιμές του αμερικανικού αργού μέχρι τα 43,7 δολάρια ανά βαρέλι, με τους αναλυτές να εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τις τρομοκρατικές επιθέσεις και τον πιθανό αντίκτυπό τους στις αγορές.

Στα μακροοικονομικά νέα στο ρεκόρ των 6,94 εκ. διαμορφώθηκαν οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ το Νοέμβριο παρουσιάζοντας αύξηση 2,7%, έναντι του Οκτωβρίου που διαμορφώθηκαν στις 6,76 εκατομμύρια. Αναλυτές της αγοράς εκτιμούσαν ότι θα οι μεταπωλήσεις κατοικιών θα ανέρχονταν περίπου στα 6,75 εκατομμύρια.

Εξάλλου πτώση κατά 800.000 βαρέλια σημείωσαν τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 24 Δεκεμβρίου, διαμορφούμενα στα 295,1 εκατομμύρια, ενώ οι συγκλίνουσες προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για ενίσχυση των αποθεμάτων κατά 200 χιλ. βαρέλια.

Εν τω μεταξύ κύκλοι της αγοράς απέδωσαν την πτώση του Dow στην αποκόμιση των κερδών της προηγούμενης εβδομάδας.



Πτώση σημείωσε η μετοχή της Boeing, ύστερα από δημοσίευμα της Wall Street Journal που υποστήριξε ότι η Κίνα δεν θα προχωρήσει σε αγορές αεροσκαφών το 2005.

Αντίθετα κέρδη κατέγραψε η μετοχή της Genzyme. Η εταιρία έλαβε την έγκριση από τις αρμόδιες αρχές να ”βγάλει στην αγορά” το φάρμακό της κατά του καρκίνου.

Στις 10.829 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow Jones σημειώνοντας απώλειες 0,23%, ενώ στις 2.177 μονάδες βρέθηκε ο Nasdaq με οριακές απώλειες 0,01%.

Εξάλλου, ο S&P διαμορφώθηκε στις 1.213 μονάδες, με απώλειες 0,01%.

To δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε στα 6,68 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 0,3% ενώ το ADR του ΟΤΕ ενισχύθηκε 0,45%, στα 8,91 δολάρια.

Αύξηση 1,68% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 23,59 δολάρια.

Εν τω μεταξύ στις 4.819 μονάδες έκλεισε ο FTSE 100, με κέρδη 0,45%, ενώ στις 3.827 μονάδες βρέθηκε ο Cac με απώλειες 0,06%. Απώλειες 0,33% για τον Dax που διαμορφώθηκε στις 4.247 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v