”Ανάσες” πήρε η Wall Street

Σε πτωτική τροχιά ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η Wall Street ”συσσωρεύοντας” τα επίπεδα που κατέγραψε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Το φράγμα των 1,36 δολαρίων διέσπασε το ευρώ, ενώ ελαφρώς υψηλότερα από τα 41 δολάρια ανά βαρέλι διαμορφώθηκαν οι τιμές του αμερικανικού αργού. Απώλειες σε Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Σε πτωτική τροχιά ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η Wall Street ”συσσωρεύοντας” τα επίπεδα που κατέγραψε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Το φράγμα των 1,36 δολαρίων διέσπασε το ευρώ, ενώ λίγο πάνω από τα 41 δολάρια ανά βαρέλι διαμορφώθηκαν οι τιμές του αμερικανικού αργού.

Αναλυτικότερα, πτωτικά κινήθηκαν οι πετρελαϊκές τιμές, με αφορμή τη φημολογία ότι οι ηπιότερες καιρικές συνθήκες που αναμένονται στις βορειοανατολικές περιοχές των ΗΠΑ, πιθανώς να ενισχύσουν τα αποθέματα. Στα 41,1 δολάρια ανά βαρέλι διαμορφώνονται οι τιμές του μαύρου χρυσού.

Εξάλλου, το φράγμα των 1,36 δολαρίων διέσπασε η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, επίπεδο που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ. Κύκλοι της αγοράς υποστηρίζουν ότι η νέα πτώση του δολαρίου πιθανόν να πυροδότησε αποκόμιση κερδών στη σημερινή συνεδρίαση.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκαν οι μετοχές των εταιριών λιανικών πωλήσεων κυρίως λόγω της εορταστικής περιόδου.

Κέρδη σημείωσε η μετοχή της Wal – Mart, κατόπιν επαναδιατύπωσης των προβλέψεών της για τις πωλήσεις Δεκεμβρίου καταστημάτων της που ανήκουν σε συγκεκριμένη κατηγορία.

Σε θετικό έδαφος βρέθηκε και η μετοχή της Amazon αφού η εταιρία ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις της την εορταστική περίοδο ήταν ιδιαίτερα υψηλές.

Αμερικανοί διαχειριστές κεφαλαίων εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την πορεία της Wall Street τονίζοντας ότι ”παραδοσιακά η αγορά την τελευταία εβδομάδα του έτους κινείται υψηλότερα”.

Εν τω μεταξύ, σε θετικό έδαφος βρέθηκε η μετοχή της Pfizer, αφού η πιθανή απόσυρση του φαρμάκου της για την αρθρίτιδα φαντάζει πλέον απίθανη.

Στις 10.776 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow Jones, καταγράφοντας πτώση 0,47%, ενώ στις 2.154 μονάδες βρέθηκε ο Nasdaq με απώλειες 0,3%.

Εξάλλου, πτώση 0,43% σημείωσε ο S&P, στις 1.204 μονάδες.

Το δικαίωμα της Εθνικής ενισχύθηκε κατά 0,92%, στα 6,55 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ κέρδισε 3,38%, στα 8,86 δολάρια. Κέρδη και για το δικαίωμα της 3Ε που ενισχύθηκε κατά 1,92%, στα 22,78 δολάρια.

Νωρίτερα ο δείκτης Dax έκλεισε στις 4.235 μονάδες, με πτώση 0,38%, ενώ ο ”γαλλικός” Cac κατέγραψε πτώση 0,13%, στις 3.817 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v