Εξανεμίσθηκε ο αρχικός ενθουσιασμός στη Wall (upd)

Εξανεμίστηκε ο αρχικός ενθουσιασμός των επενδυτών στη Wall Street, ενώ τόσο η υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών όσο και τα κέρδη που καταγράφουν εταιρίες λιανικών πωλήσεων δεν αρκούν ώστε να αντιστρέψουν την πτωτική τάση. Με απώλειες έκλεισαν Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Εξανεμίστηκε ο αρχικός ενθουσιασμός των επενδυτών στη Wall Street, ενώ τόσο η υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών όσο και τα κέρδη που καταγράφουν εταιρίες λιανικών πωλήσεων δεν αρκούν ώστε να αντιστρέψουν την πτωτική τάση.

Πιέσεις δέχονται οι μετοχές των ασφαλιστικών εταιριών με αφορμή τη βιβλική καταστροφή που προκάλεσαν τα ”τσουνάμι”. Ωστόσο η πλειονότητα των εταιριών του κλάδου απέφυγαν να προχωρήσουν σε εκτιμήσεις για το κόστος που θα ”επωμισθούν”.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκονται οι μετοχές των εταιριών λιανικής, ύστερα από την ανακοίνωση του National Retail Federation που διατήρησε τις προβλέψεις του για αύξηση 4,5% στις πωλήσεις των καταστημάτων λιανικής την εορταστική περίοδο, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος.

Χαμηλότερα κινούνται οι τίτλοι της Sharper Image αφού η εταιρία υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για την κερδοφορία της το δ΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Εξάλλου, η Wal Mart επανέλαβε την πρόβλεψή της ότι οι πωλήσεις Δεκεμβρίου στα καταστήματά της που λειτουργούν για τουλάχιστον ένα έτος θα ενισχυθούν κατά 2%, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Αντίθετα σε θετικό έδαφος κινείται η μετοχή της Emulex Corp. κατόπιν των θετικών σχολίων που διατύπωσε η Merrill Lynch, ενώ κέρδη καταγράφει η μετοχή της Boeing, αφού η China Eastern Air ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αγοράσει 6 αεροσκάφη από την εταιρία καταβάλλοντας 240 εκατ. δολάρια.

Εξάλλου, πτώση σημειώνουν οι πετρελαϊκές τιμές εξαιτίας των προβλέψεων για ηπιότερο χειμώνα στις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ. Το αμερικανικό αργό βρίσκεται στα 42,8 δολάρια ανά βαρέλι.

Στις 10.824 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow Jones με απώλειες 0,04%%, ενώ στις 2.154 μονάδες βρίσκεται ο Nasdaq με απώλειες 0,29%.

Εξάλλου απώλειες 0,12% καταγράφει ο S&P, στις 1.208 μονάδες.

Εν τω μεταξύ ο Dax κατέγραψε απώλειες 0,38%, στις 4.235 μονάδες ενώ ο Cac 40 κινήθηκε χαμηλότερα κατά 0,13%, στις 3.817 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v