Swiss Re:Αρχική αποτίμηση των ζημιών από το σεισμό

Το ασφαλιστικό κόστος του καταστροφική σεισμού που έπληξε την Ασία θα είναι πιθανότατα μικρότερο από τις ζημιές που επέφεραν οι τυφώνες οι οποίοι έπληξαν νωρίτερα στη χρονιά τις ΗΠΑ, εκτιμά η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία στον κόσμο Swiss Reinsurance.

Swiss Re:Αρχική αποτίμηση των ζημιών από το σεισμό
Οι ασφαλιστικές ζημιές από τη σεισμική δόνηση που εκδηλώθηκε στα ανοιχτά της Σουμάτρας και προκάλεσε κύματα τσουνάμι από την Ταϊλάνδη μέχρι την Ινδία, θα είναι πιθανότατα λιγότερες από τις χρεώσεις για τους τυφώνες που έπληξαν νωρίτερα στη φετινή χρονιά τις ΗΠΑ, εκτιμά η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία στον κόσμο Swiss Reinsurance.

Μολονότι η πληγείσα περιοχή είναι τεράστια και θα πρέπει να γίνει αποτίμηση των ζημιών ανά κράτος πριν επιχειρηθεί μια συνολική καταγραφή των υλικών ζημιών, εκπρόσωπος του τμήματος φυσικών καταστροφών της Swiss Re δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg ότι το συνολικό ασφαλιστικό κόστος αναμένεται να είναι χαμηλότερο από εκείνο που επέφεραν οι τυφώνες στις ΗΠΑ.

Η Swiss Re εκτιμά ότι το κόστος των τυφώνων Τσάρλι, Φράνσις, Τζέινι και Ιβάν που έπληξαν τις ΗΠΑ τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο ανέρχεται στα 27 δισ. δολάρια. Ο σεισμός των 9 βαθμών Ρίχτερ που χτύπησε την Ινδονησία προκαλώντας κύματα ύψους έως και 10 μέτρων αναμένεται να επηρεάσει ως επί το πλείστον τον τουριστικό κλάδο, εκτιμά ο εκπρόσωπος της Swiss Re.

Η μετοχή της ελβετικής ασφαλιστικής, όπως και το σύνολο του ασφαλιστικού κλάδου στις ασιατικές και ευρωπαϊκές αγορές, κινείται με πτώση στα χρηματιστήρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v