Νέα ώθηση στη Wall λόγω των macro (update)

Η άνοδος της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2004, η αναβάθμιση της Amazon σε ”Outperform” από την Βear Sterns, αλλά και η πτώση των πετρελαικών τιμών ωθούν ακόμη υψηλότερα τους δείκτες στη Wall Street. Άνοδος σε Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Η υποχώρηση των πετρελαικών τιμών, οι προβλέψεις για αύξηση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Δεκεμβρίου αλλά και η αναβάθμιση της Amazon από την Bear Sterns ενισχύουν τη Wall Street.

Aναλυτικότερα, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2004 και συγκεκριμένα στο 102,3 διαμορφώθηκε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ, ενώ με βάση την τελευταία αναθεωρημένη μέτρηση είχε διαμορφωθεί στο 92,6.

Παράλληλα, θετικά στις διαθέσεις των επενδυτών επιδρά η πτώση των πετρελαικών τιμών, ενώ αντίθετα, όπως εκτιμούν οι αναλυτές προβληματίζει η συνεχόμενη πτώση του δολαρίου.

Εξάλλου, κέρδη σημειώνει η μετοχή της Amazon, ύστερα από την αναβάθμισή της σε ”Outperform” από την Βear Sterns με το δικαιολογητικό ότι οι επενδυτές κρατούν χωρίς αιτία ιδιαίτερα επιφυλακτική έναντι της εταιρίας θεωρώντας πως αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό.

Αντίθετα πτωτικά κινείται η μετοχή της Universal Health κατόπιν της υποβάθμισης των προβλέψεών για τα μεγέθη της το τρέχον έτος.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκεται η μετοχή της Fannie Mae. Η εταιρία ανακοίνωσε πως ο πρώην διευθύνων σύμβουλός της θα λάβει ετήσια σύνταξη 1,37 εκατ. δολαρίων.

Στο μεταξύ η Smith Barney Citigroup τόνισε σε ανάλυσή της ότι δεν αναμένει σημαντικό αντίκτυπο στα μεγέθη των εταιριών τεχνολογίας από τα φονικά τσουνάμι του ινδικού ωκεανού.

Στις 10.847 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow Jones, καταγράφοντας κέρδη 0,66% ενώ στις 2.171 μονάδες βρίσκεται ο Nasdaq με κέρδη 0,81%.

Kέρδη 0,63% καταγράφει ο S&P στις 1.212 μονάδες.

Eν τω μεταξύ ο δείκτης Dax κινείται ανοδικά κατά 0,52%, στις 4.259 μονάδες ενώ ο Cac ενισχύεται 0,13%, στις 3.822 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v