D. Telekom: Δεν θα κάνουμε εξαγορές στις ΗΠΑ

Την πρόθεση της Deutsche Telekom να μην προχωρήσει σε ενίσχυση της παρουσίας της στις ΗΠΑ εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος K.U. Ricke, παρά τη συγχώνευση των εν Αμερική ανταγωνιστριών Nextel και Sprint.

των Bettina Wassener, Kristina Spiller και Oliver Wizofszki στη Βόννη

Το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε εξαγορές ή σε αύξηση των επενδύσεων σε ό,τι αφορά τη δραστηριότητα της μονάδας κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ απέκλεισε ο CEO της Deutsche Telekom, K.U. Ricke, παρά τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση των ανταγωνιστικών εταιριών Nextel και Sprint.

Η συγχώνευση αυτή σημαίνει πως η T Mobile USA θα έχει τους μισούς από τους Αμερικανούς πελάτες που έχουν οι Nextel και Sprint και δημιουργεί ανησυχίες ότι η θυγατρική της γερμανικής εταιρίας θα απολέσει τη δυνατότητα ανταγωνισμού.

Ωστόσο, ο κ. Ricke είπε στους F.T. πως πιστεύει ότι η αμερικανική αγορά με 280 εκατ. ανθρώπους και ποσοστό διείσδυσης μόλις στο 60% είναι αρκετά μεγάλη για τέσσερις παίκτες.

”Δεν έχει σημασία αν έχεις τέσσερις, πέντε ή έξι παίκτες, όσο η θέση σου στην αγορά είναι σωστή και όσο κατέχεις ένα κρίσιμο ποσοστό (περίπου 15 εκατ. συνδρομητές)”, είπε.

”Το σημείο εστίασής μας στις ΗΠΑ είναι να καταστήσουμε την T Mobile επιθετικό παίκτη με καλά standards υπηρεσιών προσανατολισμένων σε ξεχωριστούς ιδιώτες πελάτες και σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Αποτέλεσμα είναι να μην ανταγωνιζόμαστε με τη Cingular και τη Verizon σε πολλές περιοχές επιχειρηματικής δραστηριότητας”, πρόσθεσε ο κ. Ricke.

Ο ίδιος είπε ακόμη πως με τη Sprint και τη Nextel να επιδιώκουν την αναβάθμιση των εργασιών τους τα επόμενα δύο χρόνια, η T Mobile θα έχει την ευκαιρία να αναπτυχθεί χωρίς να χρειάζεται να αλλάξει τη στρατηγική της ή να αυξήσει τις ήδη υπολογίσιμες επενδύσεις της.

Ο κ. Ricke επίσης απέκλεισε τις εξαγορές περιφερειακών Αμερικανών παικτών ή την κίνηση προς τις αγορές του Καναδά ή του Μεξικού.

Παρομοίως, η Deutsche Telekom δεν σκοπεύει να επεκταθεί πέραν της Κεντρικής Ευρώπης και των αγορών Γερμανίας, Αγγλίας και Μ. Βρετανίας.

Ο κ. Ricke είπε ακόμη πως δεν έχει ”φιλοδοξίες” για την Τουρκία ή τη Ρωσία.

© The Financial Times Limited 2004. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v