Τα macro στοιχεία ώθησαν τη Wall σε νέα υψηλά

Η σημαντική άνοδος που σημείωσε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Δεκεμβρίου, η αναβάθμιση της Amazon από την Bear Sterns αλλά και η άνοδος επιμέρους μετοχών εταιριών οδήγησαν σε νέα υψηλά τη Wall Street. Kέρδη σε Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Η σημαντική άνοδος που σημείωσε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Δεκεμβρίου, η αναβάθμιση της Amazon από την Bear Sterns αλλά και η άνοδος επιμέρους μετοχών εταιριών οδήγησαν σε νέα υψηλά τη Wall Street.

Aναλυτικότερα, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2004 και συγκεκριμένα στο 102,3 διαμορφώθηκε το Δεκέμβριο ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ, έναντι 92,6 το Νοέμβριο. Οι αναλυτές της αγοράς προέβλεπαν πως θα διαμορφωθεί στο 93,9.

Κέρδη κατέγραψε η μετοχή της Amazon, κατόπιν της αναβάθμισης σε ”Outperform” από την Bear Sterns, ενώ σε θετικό έδαφος βρέθηκε και η μετοχή της Pfizer, αφού έλαβε την έγκριση από την αρμόδια αρχή για να παρουσιάσει στην αγορά ένα νέο φάρμακό της.

Εξάλλου κέρδη σημείωσε η μετοχή της Hollywood Entertainment. H Blockbuster Inc ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επιθετική εξαγορά της εταιρίας τον Ιανουάριο του 2005.

Αντίθετα πτωτικά κινήθηκε η μετοχή της Universal Health Services ύστερα από την καθοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα κέρδη του τρέχοντος έτους.

Αναλυτές της αγοράς εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την πορεία της Wall Street τις υπόλοιπες συνεδριάσεις του 2004, αφού βάσει στατιστικών στοιχείων οι τελευταίες συνεδριάσεις του έτους είναι θετικές.

Στις 10.854 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow Jones με κέρδη 0,73%, ενώ στις 2.177 μονάδες βρέθηκε ο Nasdaq με κέρδη 1,07%.

Κέρδη 0,72% για τον S&P, στις 1.213 μονάδες.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ υποχώρησε κατά 0,11%, στα 8,87 δολάρια ενώ το ADR της Εθνικής Τράπεζας κέρδισε 1,99%, στα 6,67 δολάρια. Εξάλλου το δικαίωμα της 3Ε ενισχύθηκε κατά 1,23%, στα 23,07 δολάρια.

Εν τω μεταξύ νωρίτερα, με κέρδη 0,19% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Cac, στις 3.824 μονάδες, ενώ ο γερμανικός Dax έκλεισε με κέρδη 0,62%, διαμορφούμενος στις 4.261 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v