Διατηρoύνται οι ασθενείς πιέσεις στη Wall

Συνεχίζεται η ήπια υποχώρηση της Wall Street, με τους επενδυτές να επικεντρώνουν κυρίως την προσοχή τους στα macro στοιχεία και το αδύναμο δολάριο. Άνοδος στο Λονδίνο, πτώση σε Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Συνεχίζεται η ήπια υποχώρηση της Wall Street, με τους επενδυτές να επικεντρώνουν κυρίως την προσοχή τους στα macro στοιχεία και το αδύναμο δολάριο.

Αναλυτικότερα, πτώση κατά 800 χιλ. βαρέλια σημείωσαν τα πετρελαϊκά αποθέματα των ΗΠΑ, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 24 Δεκεμβρίου, διαμορφούμενα στα 295,1 εκατ. βαρέλια. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση των αποθεμάτων κατά 200 χιλ. βαρέλια.

Εξάλλου στο μέγεθος ρεκόρ των 6,94 εκ. διαμορφώθηκαν οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ το Νοέμβριο, καταγράφοντας αύξηση 2,7% σε σχέση με τον Οκτώβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι μεταπωλήσεις κατοικιών θα διαμορφωθούν στα 6,75 εκ. περίπου.

Στα εταιρικά νέα, απώλειες καταγράφει η μετοχή της Boeing κατόπιν δημοσιεύματος της Wall Street Journal, που υποστήριζε πως ότι η Κίνα δεν θα προχωρήσει σε νέες αγορές αεροσκαφών το προσεχές έτος.

Αντίθετα κέρδη σημειώνει η μετοχή της Genzyme, αφού οι αρμόδιες αρχές έδωσαν την έγκρισή τους για ”να βγει στην αγορά” το νέο φάρμακο της εταιρίας κατά του καρκίνου.

Αναλυτές της αγοράς αποδίδουν την σημερινή υποχώρηση, μεταξύ άλλων, στην αποκόμιση των κερδών της προηγούμενης εβδομάδας.

Στις 10.807 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow Jones σημειώνοντας πτώση 0,44%, ενώ στις 2.174 μονάδες βρίσκεται ο Nasdaq με απώλειες 0,15%. Πτώση 0,17% καταγράφει ο S&P, στις 1.211 μονάδες.

Εν τω μεταξύ στις 4.819 μονάδες έκλεισε ο FTSE 100, με κέρδη 0,45%, ενώ στις 3.827 μονάδες βρέθηκε ο Cac με απώλειες 0,06%. Απώλειες 0,33% για τον Dax που διαμορφώθηκε στις 4.247 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v