Hπιες απώλειες λόγω δολαρίου σε Wall (update)

Διατηρούνται οι ήπιες απώλειες στη Wall Street με τους επενδυτές να εστιάζουν την προσοχή τους κυρίως στην πίεση που υφίσταται το δολάριο αλλά και τα θετικά νέα από τις μεταπωλήσεις κατοικιών Νοεμβρίου. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι, πτώση στη Φρανκφούρτη.

Διατηρούνται οι ήπιες απώλειες στη Wall Street με τους επενδυτές να εστιάζουν την προσοχή τους κυρίως στην πίεση που υφίσταται το δολάριο αλλά και τα θετικά νέα από τις μεταπωλήσεις κατοικιών Νοεμβρίου.

Αναλυτικότερα στα επίπεδα των 1,364 δολαρίων διαμορφώθηκε η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, με ”την αγορά να είναι πεπεισμένη” ότι οι αρμόδιες αρχές ευνοούν την υποχώρηση του πράσινου νομίσματος, όπως τονίζουν Αμερικανοί διαχειριστές κεφαλαίων.

Πτώση καταγράφει η μετοχή της Boeing, ύστερα από δημοσίευμα της Wall Street Journal που αναφέρει ότι η κυβέρνηση της Κίνας δεν θα επιτρέψει την αγορά αεροσκαφών το νέο έτος. Η μετοχή καταγράφει την υψηλότερη πτώση μεταξύ των εταιριών που απαρτίζουν το δείκτη Dow.

Εξάλλου, κέρδη σημειώνει η μετοχή της Genzyme General, αφού οι αρμόδιες αρχές ενέκριναν το νέο φάρμακο της εταιρίας κατά της παιδικής λευχαιμίας. Ανάλογα κινούνται οι τίτλοι της ChevronTexaco. Η πετρελαική εταιρία ανακοίνωσε ότι κανένα τμήμα των εγκαταστάσεών της δεν καταστράφηκε από το φονικό σεισμό.

Σε θετικό έδαφος βρίσκεται και η μετοχή της Oracle, ύστερα από την ανακοίνωσή της ότι ελέγχει πλέον πλήρως την PeopleSoft. Αντίθετα πτώση καταγράφουν οι τίτλοι της Wet Seal, αφού η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα βάλει λουκέτο σε τουλάχιστον 150 καταστήματά της.

Απώλειες σημειώνει επίσης η Lockheed Martin. Η αμυντική εταιρία αντιμετωπίζει ακυρώσεις παραγγελιών για το νέο αεροπλάνο πολλαπλών ρόλων που κατασκευάζει, κατόπιν της αποφάσεως του Υπουργείου Αμύνης των ΗΠΑ να περικόψει τμήμα των αμυντικών δαπανών.

Στα μακροοικονομικά νέα, στο αριθμό ρεκόρ των 6,94 εκ. διαμορφώθηκαν οι μεταπωλήσεις κατοικιών Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, καταγράφοντας αύξηση 2,7%. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 6,75 εκατομμύρια περίπου.

Στις 10.813 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow Jones, με απώλειες 0,38% ενώ στις 2.176 μονάδες βρίσκεται ο Nasdaq με πτώση 0,05%. Απώλειες 0,11% καταγράφει ο S&P, στις 1.212 μονάδες.

Εν τω μεταξύ ο FTSE 100 σημείωσε κέρδη 0,28%, στις 4.811 μονάδες, ενώ ο Cac έκλεισε στις 3.827 μονάδες με κέρδη 0,06%. Πτώση 0,33% σημειώνει ο γερμανικός Dax, στις 4.247 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v