Μετοχές-ομόλογα 99 δισ.δολ. πώλησαν Κίνα, Ινδία

Προκαλώντας τους διεθνείς επενδυτές με τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στον πλανήτη, η Κίνα και η Ινδία συγκέντρωσαν το ποσό ρεκόρ των 98,6 δισ. δολ. πουλώντας μετοχές και ομόλογα σε διεθνείς θεσμικούς. Ανάλογες τάσεις προβλέπεται να διατηρηθούν και το 2005.

Μετοχές-ομόλογα 99 δισ.δολ. πώλησαν Κίνα, Ινδία
Προκαλώντας τους διεθνείς επενδυτές με τους υψηλότερους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης στον πλανήτη, η Κίνα και η Ινδία πυροδότησαν εκτίναξη πωλήσεων μετοχών και ομολόγων στην Ασία (εκτός Ιαπωνίας).

Οι επιχειρήσεις και οι κυβερνήσεις της Ασίας συγκέντρωσαν 98,6 δισ. δολ. από πωλήσεις μετοχικών τίτλων και χρεογράφων, οδηγώντας και τα δύο επενδυτικά ”οχήματα” σε επίπεδα ρεκόρ.

Στην Ινδία οι πωλήσεις δεκαπλασιάστηκαν ενώ η Κίνα συγκέντρωσε το ένα τρίτο του συνόλου, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το πρακτορείο Bloomberg. Οι τραπεζίτες ανά τον πλανήτη εκτιμούν ότι αυτές οι τάσεις θα διατηρηθούν και στο 2005.

Η National Thermal Power, η State Bank of India, η Air China και η CNOOC ήταν μεταξύ των εταιριών από τα δύο πολυπληθέστερα έθνη του πλανήτη που εξασφάλισαν 31,1 δισ. δολ. πουλώντας ομόλογα και μετοχές σε θεσμικούς επενδυτές.

Η οικονομία της Ινδίας, που αποτιμάται στα 580 δισ. δολ. αναπτύχθηκε 8,2% στο έτος έως τον Μάρτιο, με τον ταχύτερο ρυθμό 15 ετών. Η κινεζική οικονομία των 1,4 τρισ. δολαρίων αναπτύχθηκε 9,1% στο γ’ τρίμηνο, διατηρώντας τον μέσο ρυθμό ανάπτυξης της τελευταίας δεκαετίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v