Ταϊλάνδη: Μικρότερη ανάπτυξη το 2005 λόγω σεισμού

Το υπουργείο Οικονομικών της Ταϊλάνδης κατέβασε τον πήχη της ανάπτυξης για το 2005 στο 5,7% από 6% στην προηγούμενη εκτίμηση, μετά την καταστροφή που προκάλεσαν τα τσουνάμι σε έξι παραλιακές επαρχίες της χώρας.

Ταϊλάνδη: Μικρότερη ανάπτυξη το 2005 λόγω σεισμού
Το υπουργείο Οικονομικών της Ταϊλάνδης κατέβασε τον πήχη της ανάπτυξης για το 2005 στο 5,7% από 6% στην προηγούμενη εκτίμηση, μετά την καταστροφή που προκάλεσαν τα τσουνάμι σε έξι παραλιακές επαρχίες της χώρας, οδηγώντας στον θάνατο περισσότερους από 1.500 ανθρώπους.



Η Ταϊλάνδη ενδέχεται να απολέσει τουριστικά έσοδα της τάξης των 30 δισ. μπαχτ ή 768 εκατ. δολάρια στους ερχόμενους μήνες, μετά την καταστροφή των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και της τουριστικής υποδομής στο Πουκέτ και πέντε ακόμη επαρχίες, ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού της χώρας, Sontaya Kunplome.

Η Ταϊλάνδη, που απολαμβάνει το 6% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος της από τους τουρίστες, υπολογίζει ότι θα δαπανήσει περί τα 30 δισ. μπαχτ στις επιχειρήσεις διάσωσης και την ανοικοδόμηση των πόλεων που επλήγησαν από τον σεισμό των 9 ρίχτερ.

Οι τουριστικές αρχές στις αρχές Δεκεμβρίου προέβλεπαν ότι τον επόμενο χρόνο θα επισκεφθούν τη χώρα 13,4 εκατομμύρια τουρίστες και τα έσοδα από τους επισκέπτες αναμενόταν να αυξηθούν 24% στα 384 δισ. μπαχτ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v