Νέο ράλι για Nasdaq-DAX (update)

Σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται οι τιμές στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, λαμβάνοντας ώθηση από την συμφωνία των δυο κολοσσών του λιανικού εμπορίου Sears και Kmart. Οι επενδυτές δεν έδειξαν να πτοούνται από τον υψηλότερο του αναμενόμενου, πληθωρισμό. Πάνω από τις 2.100 ο Nasdaq, σε υψηλό έτους ο Dax.

Σε υψηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται οι τιμές στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, λαμβάνοντας ώθηση από την συμφωνία των δυο κολοσσών του λιανικού εμπορίου Sears και Kmart.

Το επενδυτικό κλίμα δεν έδειξε να αντιστρέφεται ούτε όταν ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Οκτωβρίου, ο οποίος ενισχύθηκε πέραν του αναμενόμενου, λόγω της αύξησης των ενεργειακών τιμών.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,6% τον Οκτώβριο σε μηνιαία βάση, έναντι 0,2% τον προηγούμενο μήνα και εκτιμήσεων της αγοράς για αύξηση κατά 0,4%. Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 3,2%.

Ωστόσο, ο δομικός πληθωρισμός ενισχύθηκε μόλις κατά 0,2% σε μηνιαία βάση και κατά 2% σε ετήσια βάση, ενισχύοντας την άποψη ότι πρόκειται για παροδικό φαινόμενο.

Εν τω μεταξύ, η συμφωνία αξίας 11 δισ. δολ. μεταξύ των Sears και Kmart αναμένεται να ταράξει τα νερά στο λιανικό εμπόριο των ΗΠΑ, καθώς η νέα εταιρία, ονόματι Sears Holdings θα αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη εταιρία λιανικού εμπορίου στη χώρα, με ετήσιο τζίρο της τάξεως των 55 δισ. δολ.

Η μετοχή της Sears ενισχύεται κατά 21% στα 54,72 δολ. ενώ αυτή της Kmart ενισχύεται κατά 15% στα 115 εκ. δολ.

Ώθηση στον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq παρέχει η Hewlett Packard (+4%) μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρίας.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.585,26 μονάδες με κέρδη 0,93%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 1,39%, στις 2.107,61 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,94%, στις 1.186,51 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σε θετικό έδαφος διαμορφώνονται οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,47% στις 4.792,4 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 1,16% στις 3.838,17 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα του έτους, στις 4.174,82 μονάδες με κέρδη 1,40%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v