Αφορμή για ρευστοποιήσεις από τα στοιχεία PPI

Αφορμή στα στοιχεία για το δείκτη τιμών παραγωγού βρήκαν οι επενδυτές στη Wall Street για ρευστοποιήσεις, ύστερα από το ανοδικό ράλι της προηγούμενης εβδομάδας. Αρνητικό ήταν το κλίμα και στην Ευρώπη.

Αφορμή στα στοιχεία για το δείκτη τιμών παραγωγού βρήκαν οι επενδυτές στη Wall Street για ρευστοποιήσεις, ύστερα από το ανοδικό ράλι της προηγούμενης εβδομάδας. Αρνητικό ήταν το κλίμα και στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά 1,7% τον Οκτώβριο σε μηνιαία βάση, έναντι ενίσχυσης 0,1% το Σεπτέμβριο και προσδοκιών της αγοράς για ενίσχυση κατά 0,6%. Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, τα στοιχεία αυτά προοιωνίζουν σημαντική ενίσχυση του πληθωρισμού.

Στήριξη στον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones δεν κατορθώνουν να παράσχουν οι Home Depot και Wal-Mart, παρά τις θετικές ανακοινώσεις των δυο εταιριών.

Αναλυτικότερα, η Home Depot, ανακοίνωσε σημαντική ενίσχυση των κερδών τρίτου τριμήνου, ενισχύοντας τις προσδοκίες της για την ανάπτυξη της ετήσιας κερδοφορίας της, στο 19-20% από 14-17%.

Στα 68,5 δισ. δολ. διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις της Wal-Mart, στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών για πωλήσεις ύψους 69,2 δισ. δολ.

Η μεγαλύτερη εταιρία λιανικού εμπορίου του κόσμου ανακοίνωσε πως εκτιμά ότι η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να βελτιώνεται και ότι είναι καλά προετοιμασμένη για την εορταστική περίοδο.

Κατά 4% υποχωρεί η μετοχή της εταιρίας μηχανής αναζήτησης στο διαδίκτυο Google, καθώς από σήμερα ”ξεκλειδώνουν” 39,1 εκ. μετοχές, διπλασιάζοντας τον όγκο των μετοχών που βρίσκονται σε ελεύθερη διαπραγμάτευση.

Η UBS ξεκαθάρισε πως είναι αδύνατον να εκτιμηθεί ο όγκος των εντολών πώλησης. ”Δεν περιμένουμε ιδιαίτερες καθοδικές πιέσεις, αλλά η επιπλέον προσφορά αναμένεται να επηρεάσει τη μετοχή μέσα στους επόμενους μήνες”.

Ύστερα από τη λήξη της συνεδρίασης ανακοινώνονται τα αποτελέσματα της Hewlett-Packard, με τους αναλυτές να περιμένουν κέρδη της τάξης των 37 σεντς ανά μετοχή.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10492,39 μονάδες με απώλειες 0,55%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται καθοδικά κατά 0,53%, στις 2083,03 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,61%, στις 1176,63 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου σημείωσε απώλειες 0,68% στις 4770,4 μονάδες, ο γαλλικός δείκτης CAC 40 υποχώρησε 0,70% στις 3794,27 μονάδες και ο Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης διαμορφώθηκε στις 4117,22 μονάδες με απώλειες 0,41%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v