Τα στοιχεία για PPI ”πίεσαν” την Wall Street

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, ύστερα από τα απροσδόκητα απογοητευτικά στοιχεία για το δείκτη τιμών παραγωγού, που επανέφερε τις ανησυχίες για πληθωριστικές πιέσεις. Πτώση κατέγραψαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, ύστερα από τα απροσδόκητα απογοητευτικά στοιχεία για το δείκτη τιμών παραγωγού, που επανέφερε τις ανησυχίες για πληθωριστικές πιέσεις. Πτώση κατέγραψαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά 1,7% τον Οκτώβριο σε μηνιαία βάση, έναντι ενίσχυσης 0,1% το Σεπτέμβριο και προσδοκιών της αγοράς για ενίσχυση κατά 0,6%. Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, τα στοιχεία αυτά προοιωνίζουν σημαντική ενίσχυση του πληθωρισμού.

Στήριξη στο Dow Jones δεν κατόρθωσαν να παράσχουν οι Home Depot και Wal-Mart, παρά τις θετικές ανακοινώσεις τους.

Αναλυτικότερα, η Home Depot, ανακοίνωσε σημαντική ενίσχυση των κερδών τρίτου τριμήνου, ενισχύοντας τις προσδοκίες της για την ανάπτυξη της ετήσιας κερδοφορίας της, στο 19-20% από 14-17%.

Στα 68,5 δισ. δολ. διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις της Wal-Mart, στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών για πωλήσεις ύψους 69,2 δισ. δολ.

Η μεγαλύτερη εταιρία λιανικού εμπορίου του κόσμου ανακοίνωσε πως εκτιμά ότι η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να βελτιώνεται και ότι είναι καλά προετοιμασμένη για την εορταστική περίοδο.

Κατά 6% υποχώρησε η μετοχή της εταιρίας μηχανής αναζήτησης στο διαδίκτυο Google, καθώς από σήμερα ”ξεκλειδώνουν” 39,1 εκατ. μετοχές, διπλασιάζοντας τον όγκο των μετοχών που βρίσκονται σε ελεύθερη διαπραγμάτευση.

Η UBS ξεκαθάρισε πως είναι αδύνατον να εκτιμηθεί ο όγκος των εντολών πώλησης. ”Δεν περιμένουμε ιδιαίτερες καθοδικές πιέσεις, αλλά η επιπλέον προσφορά αναμένεται να επηρεάσει τη μετοχή μέσα στους επόμενους μήνες”.

Ύστερα από τη λήξη της συνεδρίασης ανακοινώνονται τα αποτελέσματα της Hewlett-Packard, με τους αναλυτές να περιμένουν κέρδη της τάξης των 37 σεντς ανά μετοχή.

Η Εθνική σημείωσε πτώση 1,31% στα 6,01 δολάρια, ο ΟΤΕ κατέγραψε άνοδο 0,12% στα 8,02 δολάρια, και η 3Ε κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,66% στα 24,48 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10487,65 μονάδες με απώλειες 0,59%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινήθηκε καθοδικά κατά 0,74%, στις 2078,62 μονάδες και ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,71%, στις 1175,43 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου σημείωσε απώλειες 0,68% στις 4770,4 μονάδες, ο γαλλικός δείκτης CAC 40 υποχώρησε 0,70% στις 3794,27 μονάδες και ο Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης διαμορφώθηκε στις 4117,22 μονάδες με απώλειες 0,41%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v