ΗΠΑ: Ενίσχυση πληθωρισμού κατά 0,6% τον Οκτώβριο

Κατά 0,6% ενισχύθηκε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο σύμφωνα με την επίσημη μέτρηση του μεγέθους από το Υπουργείο Εργασίας, επιβεβαιώνοντας τις υποψίες των επενδυτών για ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων στις ΗΠΑ. Σημαντική αύξηση των νέων κατοικιών τον Οκτώβριο.

ΗΠΑ: Ενίσχυση πληθωρισμού κατά 0,6% τον Οκτώβριο
Κατά 0,6% ενισχύθηκε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο σύμφωνα με την επίσημη μέτρηση του μεγέθους από το Υπουργείο Εργασίας, επιβεβαιώνοντας τελικώς τις υποψίες των επενδυτών για ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων στις ΗΠΑ, μετά την δημοσιοποίηση σημαντικής ενίσχυσης των τιμών παραγωγού.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,6% τον Οκτώβριο σε μηνιαία βάση, έναντι 0,2% τον προηγούμενο μήνα και εκτιμήσεων της αγοράς για αύξηση κατά 0,4%.

Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ διαμορφώνεται στο 3,2% έναντι τελευταίας μέτρησης στο 2,5% και προσδοκιών της αγοράς για διαμόρφωση του μεγέθους στο 3%.

Οι αναλυτές αποδίδουν την επιτάχυνση των πληθωριστικών πιέσεων στις υψηλότερες τιμές των καύσιμων, εκτιμώντας πως το φαινόμενο είναι παροδικό. Άλλωστε, ο δομικός πληθωρισμός ενισχύθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση και κατά 2% σε ετήσια βάση, τον Οκτώβριο.

Εν τω μεταξύ, οι νέες κατοικίες ανήλθαν σε 2.027.000 τον Οκτώβριο, εμφανίζοντας ενίσχυση κατά 6,4% έναντι του προηγούμενου μήνα. Οι αναλυτές προσδοκούσαν μικρότερη αύξηση, στις 1.960.000 κατοικίες.

Παράλληλα, η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ ενίσχύθηκε κατά 0,7% τον Οκτώβριο, έναντι τελευταίας μέτρησης στο 0,1% και προσδοκιών της αγοράς για αύξηση του μεγέθους κατά 0,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v