Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική άνοδος Wall εν αναμονή του Q1

Ηπια κέρδη αποκομίζει η Wall Street, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για την έναρξη ανακοινώσεων εταιρικών κερδών τριμήνου. Μικτή εικόνα ευρωαγορών, άνοδος στις βρετανικές τράπεζες.

Ηπια κέρδη αποκομίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για την έναρξη της περιόδου ανακοίνωσης αποτελεσμάτων τριμήνου.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται ελαφρώς 0,05% στις 12.388 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,23% στις 1.331 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,43% στις 2.792 μονάδες.

Οι περιορισμένες επιπτώσεις του νέου σεισμού 6,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία, που παροδικά «τρόμαξε» και τις αγορές, καθώς και η αποκατάσταση της προσπάθειας αποθέρμανσης των πυρηνικών εγκαταστάσεων στην Φουκουσίμα, προκαλούν ανακουφιση στην επενδυτική ψυχολογία.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων α΄τριμήνου, που ξεκινούν επισήμως σήμερα, με τα αποτελέσματα κερδοφορίας της Alcoa στην Wall Street.

Το στοιχείο που αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι επενδυτές είναι κατά πόσον οι επιχειρήσεις θα υποβαθμίσουν τις εκτιμήσεις τους για τα κέρδη 2011, εξαιτίας της πρόβλεψης ότι ο πληθωρισμός θα πιέσει τα περιθώρια κέρδους.

Η προοπτική επιβολής αυστηρότερης πιστωτικής πολιτικής στις μεγάλες οικονομίες προκαλεί συγκράτηση στις επενδυτικές διαθέσεις. Μετά την αύξηση των ευρωπαϊκών επιτοκίων την περασμένη εβδομάδα, η αμερικανική Federal Reserve προβλέπεται να λήξει τον 2ο κύκλο ποσοτικής χαλάρωσης με ρευστότητας τον Ιούνιο.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, η Alcoa θα κοινοποιήσει τα αποτελέσματά της και αναμένεται να αποδειχθεί ευνοημένη από την αύξηση τις τιμές αλουμινίου.

Από το υπόλοιπο επιχειρηματικό μέτωπο, η American Medical Systems εκτινάσσεται 30% μετά την οριστική συμφωνία εξαγοράς της από την Endo Pharmaceuticals Holdings.

Το NYSE Euronext απέρριψε την προσφορά εξαγοράς από το Nasdaq OMX (-2%) και το IntercontinentalExchange (-1,4%) και επιβεβαίωσε την δέσμευση στην συγχώνευση με το Deutsche Boerse (+3%).

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Εξαίρεση στο ήπιο κλίμα οι βρετανικές τράπεζες, που αντιδρούν με εκτίναξη στην απόφαση της αρμόδιας τραπεζικής Αρχής να μην διατάξει τον επίσημο διαχωρισμό των επιχειρήσεων λιανικής και επενδυτικής τραπεζικής.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,11% στις 6.062 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,22% στις 7.201 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρεί 0,61% στις 4.037 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v