Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στην Wall περιμένοντας την Alcoa

Θετική αντίδραση καταγράφουν οι διεθνείς αγορές μετά το χθεσινό "λαχτάρισμα" από την Ιαπωνία. Κέρδη σε Wall, Ευρώπη και Ασία, νέες αναρριχήσεις τιμών χρυσού, αργύρου πετρελαίου. Στο Q1 2011 το ενδααφέρον.

Ανάκαμψη τιμών εκδηλώνεται στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς αποτράπηκαν οι χειρότεροι φόβοι για τον μετασεισμό στην Ιαπωνία, ενώ οι αγορές των εμπορευμάτων εξακολουθούν να καταγράφουν ράλι τιμών.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,24% στις 12.349 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,41% στις 1,339 μονάδες, ενώ ο Nasdaq αποκομίζει κε΄ρδη 0,42% στις 2.808 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε χθες με απώλειες, μετά την είδηση για νέο σεισμό στην Ιαπωνία, ούτε ένα μήνα μετά τον φονικό σεισμό και τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.

Ωστόσο καθώς οι επιπτώσεις του μετασεισμού ήταν σχετικά περιορισμένες, το ιαπωνικό χρηματιστήριο έκλεισε με εύρωστα κέρδη και τα διεθνή χρηματιστήρια «ανάσαναν».

Στην Ευρώπη ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,95% στις 6.064 μονάδες, ο DAX 0,58% στις 7.220 μονάδες, ενώ ο CAC 0,93% στις 4.066 μονάδες.

Με ράλι τιμών εξακολουθούν να αντιδρούν οι αγορές εμπορευμάτων, λόγω της γεωπολιτικής ανασφάλειας στην Μέση Ανατολή, της πυρηνικής στην Ιαπωνία και της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη.

Οι τιμές του χρυσού ανήλθαν σε νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ, ενώ η τιμή του αργύρου ξεπέρασε τα 40 δολάρια. Το πετρέλαιο κερδίζει αυτή την ώρα 1,27 δολ. και κινείται στα 111,57 δολάρια ανά βαρέλι στο Globex.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στην Wall Street η μετοχή της Expedia εκτινάσσεται 12% μετά τα ην ανακοίνωση διαμελισμού της ετιαρίας.

Η Seagate Technology κερδίζει 8,9% μετά την ανακοίνωση αποκατάστασης στις πληρωμές μερισμάτων.

Στον αντίποδα, με πτώση αντιδρά η μετοχή της Hercules Offshore στην ανακοίνωση διεξαγωγής έρευνας στην εταιρία από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v