Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσδοκίες για το Q1 στηρίζουν την Wall

Η προσδοκία για ευνοϊκές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων α΄τριμήνου, που ξεκινούν επισήμως την Δευτέρα, στηρίζει σε θετικά πρόσημα την Wall. Ράλι χρυσού, αργύρου σε νέα επίπεδα ρεκόρ. Τραπεζικά κέρδη ευρωαγορών.

Η προσδοκία για ευνοϊκές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων α΄τριμήνου, που ξεκινούν επισήμως την Δευτέρα στην Wall Street, στηρίζει σε νέα κέρδη το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την πρόσφατη κατάκτηση υψηλών 3ετίας. Ράλι χρυσού, αργύρου.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,12% στις 12.409 μονάδες, ο S&P 0,02% στις 1.333 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,02% στις 2.792 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε την συνεδρίαση ελαφρώς χαμηλότερα, μετά την αναρρίχηση σε υψηλά 3ετίας την Δευτέρα.

Η σημερινή συνεδρίαση άνοιξε θετικά, καθώς οι επενδυτές περιμένουν καλά αποτελέσματα από τις ανακοινώσεις επιχειρηματικών κερδών α΄τριμήνου, που επισήμως ξεκινούν την Δευτέρα με τα αποτελέσματα της Alcoa.

Λίγο πριν το άνοιγμα της σημερινής συνεδρίαση, η Monsanto ανακοίνωσε αύξηση κερδών β΄ οικονομικού τριμήνου 15%, αλλά τα αποτελέσματα ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων και η μετοχή υποχωρεί 4,3%.

Κατά τα λοιπά, η μετοχή της American Superconductor βούλιαξε 38% μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων εσόδων και κερδών.

Αποτελέσματα θα ανακοινώσει και η Immucor.

Ο χρυσός «χτύπησε» νέα επίπεδα ρεκόρ, με το συμβόλαιο Ιουνίου να ενισχύεται 8 δολ. στα 1.460 δολάρια και να προσφέρει στήριξη στις μεταλλευτικές μετοχές Ευρώπης και Ασίας. Ο άργυρος εκτινάχθηκε σε υψηλό 31 ετών.

Στις αγορές συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύθηκε έως τα υψηλότερα επίπεδα 14 μηνών πάνω από τα 1,43 δολάρια, εν αναμονή της προβλεπόμενης αύξησης των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αύριο.

Τα τραπεζικά κέρδη μετά τις ανακοινώσεις σχεδίων αυξήσεων κεφαλαίου από μεγάλες τράπεζες της ηπείρου, όπως η Commerzbank και η Intesa Sanpaolo και η θεαματική αύξηση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών στην Γερμανία στήριξαν σε υψηλότερα επίπεδα τις τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,57% υψηλότερα στις 6.041 μονάδες, ο DAX 0,56% στις 7.215 μονάδες, ενώ ο CAC με κέρδη 0,19% στις 4.048 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v