Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα deals στήριξαν τη Wall Street

Μια σειρά από επιχειρηματικές εξαγορές και συγχωνεύσεις κρατήσαν σταθεροποιητικά τη Wall Street με τον Dow να πιάνει τις 12.400 μονάδες. Νέα άνοδος για το πετρέλαιο σε υψηλό 2,5 ετών.

Μια σειρά από επιχειρηματικές εξαγορές και συγχωνεύσεις κρατήσαν σταθεροποιητικά τη Wall με τον Dow να πιάνει τις 12.400 μονάδες. Νέα άνοδος για το πετρέλαιο σε υψηλό 2,5 ετών. Μικτά πρόσημα στις ευραγορές.

Οι εξαγορές και συγχωνεύσεις επιχειρήσεων στήριξαν για άλλη μια συνεδρίαση τη Wall.

Συγκεκριμένα η συμφωνία της χημικής Rhodia με την Solvay, της τηλεπικοινωνιακής Vodafone με την γαλλική Vivendi και της Pfizer για την πώληση της Capsugel, τόνωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Avalon Partners, Peter Cardillo, "Eνδέχεται αυτή την εβδομάδα να δούμε το χρηματιστήριο να κινείται οριακά ανοδικά εξαιτίας των καλών στοιχείων που ανακοινώθηκαν στην αγορά εργασίας την Παρασκευή αλλά και της απουσίας σημαντικών μακροοικονομικών ανακοινώσεων εντός της εβδομάδας".

Ωστόσο η νέα άνοδος της τιμής του πετρελαίου στα 108 δολ. καθώς και οι αυξήσεις στις τιμές των αγαθών τους τελευταίους 2 μήνες προβληματίζουν έντονα του αναλυτές οι οποίοι φοβούνται ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων δανεισμού από τη Fed.

Συνέπεια τούτου αναλυτές και επενδυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ομιλία του προέδρου της Fed, Ben Bernanke στην Ατλάντα προκειμένου να δουν της προθέσεις αντίδρασης της τράπεζας όσον αφορά τις πληθωριστικές πιέσεις στην εγχώρια αγορά.

Επιστρέφοντας στο εταιρικό μέτωπο, ισχυρές πιέσεις 3% εκδηλώθηκαν στην μετοχή της Southwest Airline μετά την ακύρωση 600 πτήσεων το Σαββατοκύριακο εξαιτίας τρύπας που δημιουργήθηκε σε αεροσκάφος της την Παρασκευή.

Βουτιά 70% για τη μετοχή της Ambassadors International, που υπέβαλε αίτηση για αναδιοργάνωση υπό καθεστώς χρεοκοπίας.

Στην αγορά εμπορευμάτων, την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση σε Βόρεια Αφρική (Λιβύη) και Μέση Ανατολή, η τιμή του πετρελαίου συνέχισε την ανοδική του πορεία σε υψηλό 2,5 ετών και συγκεκριμένα στα 108,4 δολ. ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά στα 1.434 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής υποχωρεί 2,6% στα 1,73 δολάρια ενώ το δικαίωμα της  ενισχύεται 1,5% στα 27,50 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,19% στις 12.400,03 μονάδες, ο S&P 500 με οριακά κέρδη 0,03% στις 1.332,87 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 0,01% στις 2.789,19 μονάδες.

Οι ευρωαγορές παρέμειναν κοντά στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδα όπου είχαν κλείσει την Παρασκευή.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,12% υψηλότερα στις 6.017 μονάδες, ο DAX 0,06% χαμηλότερα στις 7.175 μονάδες, ενώ ο CAC 0,29% χαμηλότερα στις 4.043 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v