Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το πετρέλαιο συγκρατεί την άνοδο στην Wall Street

Η αισιοδοξία για την οικονομική ανάκαμψη και οι συμφωνίες εξαγορών στηρίζουν την Wall Street λίγο υψηλότερα και πιο κοντά στα υψηλά 3 ετών. Φρένο από την άνοδο των τιμών πετρελαίου. Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Η αισιοδοξία για την διεθνή ανάπτυξη στον απόηχο των ευνοϊκών οικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα και η έξαρση σε συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων στηρίζουν υψηλότερα τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, που πάντως εξακολουθεί να παρακολουθεί με ανησυχία την άνοδο των τιμών του πετρελαίου πάνω από τα 108 δολ. ανά βαρέλι.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,07% στις 12.387 μονάδες, ο S&P 0,17% στις 1.335 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,26% στις 2.797 μονάδες.

Η ανέλπιστη βελτίωση στα μεγέθη για την αγορά εργασίας στήριξαν σε περαιτέρω κέρδη την Wall Street στην συνεδρίαση της Παρασκευής και ο δείκτης Dow Industrials έκλεισε κοντά στα υψηλότερα επίπεδα τριών ετών.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν και τα διεθνή χρηματιστήρια, με ώθηση κυρίως από τις αναδυόμενες αγορές. Στα εμπορεύματα, οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν ανοδικά και το συμβόλαιο Μαΐου στην Νέα Υόρκη κερδίζει 50 σεντς στα 108,44 δολ. ανά βαρέλι.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο υπάρχει έντονη δραστηριότητα στις εξαγορές και συγχωνεύσεις με την συμφωνία της χημικής Rhodia με την Solvay και της τηλεπικοινωνιακής Vodafone (+1,17%) με την Vivendi (0,68%).

Στην Νέα Υόρκη, ο τίτλος της Southwest Airlines διολισθαίνει 5% μετά την ανακοίνωση έκτακτης προσγείωσης αεροσκάφους των αερογραμμών στην Αριζόνα.

Η μετοχή της Ambassadors International, που υπέβαλε αίτηση για αναδιοργάνωση υπό καθεστώς χρεοκοπίας, βυθίζεται 78%.

Μικτά, ευμετάβλητα πρόσημα χαρακτηρίζουν τις ευρωπαϊκές συνεδριάσεις. Ο δείκτης FTSE ενισχύεται το μεσημέρι 0,37% στις 6.032 μονάδες, ο DAX 0,17% στις 7.192 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρεί 0,08% στις 4.052 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v