Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη 6,4% στο τρίμηνο για τον Dow Jones

Μικτά πρόσημα στη Wall μετά τα κατώτερα των αναμενόμενων στοιχεία στην αγορά εργασίας και τη νέα ισχυρή άνοδο σε υψηλό Σεπτεμβρίου 2008 της τιμής πετρελαίου. Κέρδη τριμήνου 5,4% για S&P και 4,8% για Νasdaq.

Μικτά πρόσημα στη Wall μετά τα κατώτερα των αναμενόμενων στοιχεία στην αγορά εργασίας και τη νέα ισχυρή άνοδο σε υψηλό Σεπτεμβρίου 2008 της τιμής πετρελαίου. Κέρδη τριμήνου 5,4% για S&P και 4,8% για Νasdaq.

Το καλύτερο τρίμηνο σε απόδοση από το α' τρίμηνο του 2008 ολοκλήρωσε σήμερα ο δείκτης Dow Jones.

Αναλυτικά και όσον αφορά την οικονομία στις ΗΠΑ, οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα περιορίστηκαν στις 388.000, οριακά πάνω από τις 383.000 αιτήσεις που προέβλεπαν οι αναλυτές. Ωστόσο τα κρίσιμα μηνιαία στοιχεία ανεργίας αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Όπως υποστηρίζει ο αναλυτής της Conifer Group, Dick Del Bello, “Η αγορά αναμένει βελτίωση στην αγορά εργασίας. Όλοι θα θέλαμε να δούμε άλματα βελτίωσης στην απασχόληση αλλά δυστυχώς αυτό δεν πρόκειται να συμβεί σύντομα.»

Στο εταιρικό μέτωπο η μετοχή της Intel υποχωρεί 2% λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης μετά την μείωση της τιμής στόχου από την FBR Capital.

Στον αντίποδα ισχυρά κέρδη εμφανίζει και σήμερα ο ενεργειακός κλάδος μετά την σημαντική άνοδο της τιμής του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές και συγκεκριμένα στα 106,71 δολ. ανά βαρέλι (+17% στο τρίμηνο).

Παράλληλα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε και η Microsoft που ανακοίνωσε ότι κατέθεσε διαμαρτυρία κατά της Google στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παραβίαση αρχών ανταγωνισμού, όσον αφορά την χρήση του YouTube.

Η μετοχή της Berkshire Hathaway υποχωρεί 1,5% (λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης) μετά την παραίτηση του πιθανού διαδόχου του Warren Buffett για αθέμιτες συναλλαγές, καθώς αγόρασε μετοχές αξίας πολλών εκατ. δολ. της Lubrizol πριν πείσει τον μεγαλοεπενδυτή να αγοράσει την εταιρία.

Σε διεθνές επίπεδο η ανάγκη κεφαλαιακής ενίσχυσης κατά 24 δισ. ευρώ των Ιρλανδικών τραπεζών σύμφωνα με τα stress tests μάλλον δεν βοήθησαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall.

Παράλληλα με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη Λιβύη με τον υπουργό εξωτερικών της χώρας να αυτομολεί και να ζητά άσυλο από τη Μεγάλη Βρετανία.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής υποχωρεί 2,2% στα 1,75 δολάρια και το δικαίωμα της με πτώση 0,6% στα 27,11 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με απώλειες 0,25% στις 12.319,73 μονάδες, ο S&P 500 με πτώση 0,18% στις 1.325,83 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,15% στις 2.781,07 μονάδες.

Στην Ευρώπη επικράτησε σήμερα σταθεροποιητική εικόνα, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που έδειξαν την ταχύτερη αύξηση ρυθμό σε δύο χρόνια και πλέον τον Μάρτιο. Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,26% στις 5.933 μονάδες, ο DAX με απώλειες 0,22% στις 7.041 μονάδες, ενώ ο CAC 0,88% στις 3.989 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v