Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντηρεί το +6,7% του 3μήνου ο Dow στην Wall

Σε περιορισμένη κλίμακα διακύμανσης κινείται η Wall στην τελευταία συνεδρίαση του α΄τριμήνου, που βρίσκει τον Dow Jones να πρωτοστατεί στα διεθνή χρηματιστηριακά κέρδη, με άνοδο 6,5% και πλέον.

Σε περιορισμένη κλίμακα διακύμανσης παραμένουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση του α΄τριμήνου, που βρίσκει τον Dow Jones να πρωτοστατεί στα διεθνή χρηματιστηριακά κέρδη, με άνοδο 6,5% και πλέον.

Το ενδιαφέρον παραμένει επικεντρωμένο στα σημαντικά στατιστικά στοιχεία για την εγχώρια οικονομία, που κορυφώνονται αύριο με την ανακοίνωση των μεγεθών για την ανεργία Μαρτίου.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται αμετάβλητος στις 12.349 μονάδες, ο S&P υποχωρεί ανεπαίσθητα στις 1.327 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,07% στις 2.775 μονάδες.

Σε διεθνές επίπεδο τα χρηματιστήρια έχουν ανακάμψει πλήρως από τις μεγάλες απώλειες που ακολούθησαν τον σεισμό και τσουνάμι στην Ιαπωνία και ο δείκτης MSCI World κλείνει το τρίτο συνεχόμενο κερδοφόρο τρίμηνο, χάρη κυρίως στις προοπτικές βελτίωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Ο MSCI αναδυόμενων αγορών κλείνει το α΄τρίμηνο με άνοδο 1,4%, αλλά οι ανεπτυγμένες αγορές εμφανίζουν μεγαλύτερα κέρδη, χάρη κυρίως στην Wall Street, όπου ο δείκτης Dow Jones εμφανίζει κέρδη 6,7% μέχρι στιγμής στο τρίμηνο.

Στην Ευρώπη επικρατεί σήμερα σταθεροποιητική εικόνα, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που έδειξαν την ταχύτερη αύξηση ρυθμό σε δύο χρόνια και πλέον τον Μάρτιο. Ο δείκτης FTSE υποχωρεί ελαφρώς 0,11% στις 5.942 μονάδες, ο DAX 0,03% στις 7.055 μονάδες, ενώ ο CAC 0,38% στις 4.009 μονάδες.

Σημαντικές είναι οι πιέσεις στους τραπεζικούς κλάδους, καθώς κλιμακώνεται η κρίση χρεών στην Πορτογαλία και αναμένονται τα αποτελέσματα για τα stress test των ιρλανδικών τραπεζών.

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 6.000 στις 388.000.

Τα μεγέθη έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς προετοιμάζουν για την αυριανή σημαντική α΄εκτίμηση για το ποσοστό της ανεργίας Μαρτίου. Αναμένεται αύξηση του συντελεστή στο 9% επί του εργατικού δυναμικού, από 8,9% τον Φεβρουάριο.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, στο επίκεντρο βρίσκεται η Microsoft που ανακοίνωσε ότι κατέθεσε διαμαρτυρία κατά της Google στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παραβίαση αρχών ανταγωνισμού. όσον αφορά την χρήση του YouTube.

Η μετοχή της Berkshire Hathaway υποχωρεί 2,5% μετά την παραίτηση του πιθανού διαδόχου του Warren Buffett για αθέμιτες συναλλαγές, καθώς αγόρασε μετοχές αξίας πολλών εκατ. δολ. της Lubrizol πριν πείσει τον μεγαλοεπενδυτή να αγοράσει την εταιρία.

Θετικά αντιδρά η Mosaic Co. στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ΄τριμήνου, ενώ αναμένονται τα μεγέθη και της CarMax.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v