Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συρία: Αντιτρομοκρατικό νόμο ετοιμάζει ο Assad

Τη σύσταση νομικής επιτροπής, η οποία θα εξετάσει την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Συρία, και την προετοιμασία αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας που θα την αντικαταστήσει έχει διατάξει ο  Bashar al-Assad.

Συρία: Αντιτρομοκρατικό νόμο ετοιμάζει ο Assad
Τη σύσταση νομικής επιτροπής, η οποία θα εξετάσει την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Συρία -που ισχύει από το 1963-, και την προετοιμασία αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας που θα την αντικαταστήσει έχει διατάξει ο Πρόεδρος της χώρας, Bashar al-Assad, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Όπως ανέφερε το πρακτορείο, η επιτροπή "θα προετοιμάσει νομοθεσία που θα συμπεριλαμβάνει την προστασία της ασφάλειας του κράτους και της αξιοπρέπειας των πολιτών του καθώς και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ανοίγοντας τον δρόμο για την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης".

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η επιτροπή θα ολοκληρώσει το έργο της μέχρι τις 25 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι η άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης είναι ένα από τα κεντρικά αιτήματα των διαδηλωτών. Στις πρώτες του δημόσιες δηλώσεις μετά το κύμα διαδηλώσεων -κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 60 άνθρωποι- ο Πρόεδρος της Συρίας χθες τελικά δεν αναφέρθηκε στην άρση του νόμου, διαψεύδοντας έτσι δηλώσεις Σύριων αξιωματούχων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v