Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοιξιάτικη πνοή φέρνει στην Wall η απασχόληση

Η πολύ καλή ανάγνωση των μεγεθών για την απασχόληση, οι καθησυχαστικές δηλώσεις από Fed και τα χρηματιστηριακά deals ωθούν τον Dow Jones σε υψηλό 2011. Αισθητή ανάκαμψη στις ευρωαγορές.

Η πολύ καλή ανάγνωση των μεγεθών για την απασχόληση ωθεί τον δείκτη Dow Jones σε υψηλό 2011 και κοντά στα καλύτερα επίπεδα από τα μέσα 2008. Αν κλείσει πάνω από τις 12,409 μονάδες, το βαρόμετρο της Wall θα έχει κατακτήσει το υψηλότερο επίπεδο από τις 5 Ιουνίου 2008.

Οι καθησυχαστικές δηλώσεις στελεχών της Federal Reserve για τα επιτόκια καθώς και η δραστηριότητα σε εξαγορές και συγχωνεύσεις επιτείνουν τα κέρδη.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,77% στις 12.414 μονάδες, ο S&P 0,85% στις 1.337 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,7% στις 2.800 μονάδες. Ο Dow Jones έκλεισε το α΄τρίμηνο του έτους με άνοδο 6,4%.

Η άνοδος επιταχύνθηκε όταν ο κ. William Dudley, πρόεδρος της Federal Reserve Bank Νέας Υόρκης, απέρριψε κάθε περίπτωση για μεταβολή της νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας στο μεσοπρόθεσμο μέλλον, στηρίζοντας τις επενδυτικές ελπίδες ότι ο δεύτερος κύκλος «ποσοτικής χαλάρωσης» δεν θα λήξει σύντομα.

Η δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων αναθερμάνθηκε μετά την κοινή πρόταση των Nasdaq OMX και IntercontinentalExchange για εξαγορά του NYSE Euronext, μια προσφορά ανταγωνιστική της Deutsche Boerse.

Ο τίτλος του NYSE Euronext αντιδρά με άνοδο 11% ενώ του Deutsche Boerse υποχωρεί 2% στην Φρανκφούρτη, όπως επίσης η μετοχή του Nasdaq OMX υποχωρεί 4% και του IntercontinentalExchange 1,7%.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται τα στοιχεία για την απασχόληση, που έδειξαν ανέλπιστα μεγάλη βελτίωση. Οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 216.000 στο σύνολο της οικονομίας και κατά 230.000 στην ιδιωτική απασχόληση, ενώ το ποσοστό της ανεργίας διολίσθησε στο 8,8%.

Η μετοχή της Ford Motor βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο καθώς θα ανακοινώσει μεγέθη πωλήσεων Μαρτίου.

Κατά τα λοιπά από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Logitech International διολισθαίνει σχεδόν 20% μετά την υποβάθμιση των στόχων πωλήσεων και κερδών.

Κέρδη αποκομίζει ο τίτλος της BP μετά την ευνοϊκή σύσταση αναλυτών.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης FTSE έκλεισε 1,71% στις 6.010 μονάδες, ο DAX 1,64% στις 7.180 μονάδες, ενώ ο CAC 1,64% στις 4.055 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v