Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Νέα πτώση ανεργίας, στο 8,8% τον Μάρτιο

Οι θέσεις εργασίας στην αμερικανική απασχόληση τον Μάρτιο βελτιώθηκαν ανέλπιστα πολύ και το ποσοστό της ανεργίας επί του εργατικού δυναμικού διολίσθησε αναπάντεχα στο 8,8%.

ΗΠΑ: Νέα πτώση ανεργίας, στο 8,8% τον Μάρτιο
Οι θέσεις εργασίας στην αμερικανική απασχόληση τον Μάρτιο βελτιώθηκαν ανέλπιστα πολύ και το ποσοστό της ανεργίας επί του εργατικού δυναμικού διολίσθησε αναπάντεχα, σκιαγραφώντας ιδιαίτερα ευνοϊκές συνθήκες στην αμερικανική αγορά εργασίας.

Τα μισθολόγια αυξήθηκαν κατά 216.000 στο σύνολο της οικονομίας και κατά 230.000 στην ιδιωτική απασχόληση, ενώ το ποσοστό της ανεργίας διολίσθησε στο 8,8%.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι οι θέσεις εργασίας θα αυξηθούν κατά 190.000 και αρκετοί περίμεναν ότι η ανεργία θα ανέλθει στο 9% από το 8,9% του Φεβρουαρίου.

Τα μισθολόγια στον ιδιωτικό τομέα επέστρεψαν σε μέγεθος άνω των 200.000 για πρώτη φορά σε πέντε χρόνια.

Η νέα πτώση του ποσοστού της ανεργίας ακολουθεί την θεαματική αποκλιμάκωση πολλών μηνών, αφού μόλις πριν τέσσερις μήνες, ο συντελεστής ήταν 9,8% επί του εργατικού δυναμικού.

Βέβαια, αν και παρατηρείται βελτίωση στην δημιουργία θέσεων εργασίας, ο ρυθμός αύξησης στα μισθολόγια είναι μικρός, της τάξης των 135.000 κάθε μήνα για τους τελευταίους τρεις μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v