Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η απασχόληση εμπνέει νέα κέρδη στην Wall

Τα πολύ καλά μεγέθη από την αγορά εργασίας και οι εξελίξεις στα χρηματιστηριακά deals εμπνέουν νέα κέρδη την Wall στην πρώτη συνεδρίαση του β΄τριμήνου. Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Τα ανέλπιστα καλά μεγέθη από την αγορά εργασίας και οι εξελίξεις στα χρηματιστηριακά deals στηρίζουν υψηλότερα τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, στην πρώτη συνεδρίαση του β΄τριμήνου.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,42% στις 12.371 μονάδες, ο S&P 0,61% στις 1.333 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,48% στις 2.794 μονάδες. Ο Dow Jones έκλεισε το α΄τρίμηνο του έτους με άνοδο 6,4%.

Η δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων αναθερμάνθηκε μετά την κοινή πρόταση των Nasdaq OMX και IntercontinentalExchange για εξαγορά του NYSE Euronext, μια προσφορά ανταγωνιστική της Deutsche Boerse.

Ο τίτλος της NYSE Euronext αντιδρά με άνοδο 11% ενώ της Deutsche Boerse υποχωρεί 2% στην Φρανκφούρτη, όπως επίσης η μετοχή του Nasdaq OMX υποχωρεί 4% και του IntercontinentalExchange 1,7%.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται τα στοιχεία για την απασχόληση, που έδειξαν ανέλπιστα μεγάλη βελτίωση. Οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 216.000 στο σύνολο της οικονομίας και κατά 230.000 στην ιδιωτική απασχόληση, ενώ το ποσοστό της ανεργίας διολίσθησε στο 8,8%.

Μεγάλη σημασία θα έχουν για την επενδυτική ψυχολογία και οι ομιλίες αρκετών στελεχών της Federal Reserve Bank, που θα δώσουν ενδείξεις για την πιστωτική στρατηγική της κεντρικής τράπεζας.

Η μετοχή της Ford Motor βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο καθώς θα ανακοινώσει μεγέθη πωλήσεων Μαρτίου.

Κατά τα λοιπά από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Logitech International διολισθαίνει σχεδόν 20% μετά την υποβάθμιση των στόχων πωλήσεων και κερδών.

Κέρδη αποκομίζει ο τίτλος της BP μετά την ευνοϊκή σύσταση αναλυτών.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,21% στις 5.980 μονάδες, ο DAX 1,5% στις 7.148 μονάδες, ενώ ο CAC 1,08% στις 4.032 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v