Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι εξαγορές στηρίζουν την Wall σε ήπια άνοδο

Οι εξαγορές και συγχωνεύσεις προσφέρουν στήριξη στη Wall αν και η πρόσφατη αναρρίχηση σε πολυετή υψηλά συγκρατεί τα κέρδη. Στο επίκεντρο η άνοδος του πετρελαίου αλλά και το ευρώ ενόψει επιτοκίων.

Η δραστηριοποίηση σε εξαγορές και συγχωνεύσεις προσφέρει στήριξη στα διεθνή χρηματιστήρια, αλλά η άνοδος στην Wall Street είναι επιφυλακτική μετά την κατάκτηση πολυετών υψηλών.

Η αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου σε υψηλό 2,5 ετών δημιουργεί επιφυλακτικότητα, ενώ η αναμονή αύξησης των ευρωπαϊκών επιτοκίων ώθησε το ευρώ έως το υψηλότερο επίπεδο 11 μηνών έναντι του γεν.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,18% στις 12.399 μονάδες, ο S&P 0,07% στις 1.333 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,11% στις 2.793 μονάδες.

Η ανέλπιστη βελτίωση στα μεγέθη για την αγορά εργασίας στήριξε σε περαιτέρω κέρδη την Wall Street στην συνεδρίαση της Παρασκευής και ο δείκτης Dow Industrials έκλεισε κοντά στα υψηλότερα επίπεδα τριών ετών.

Σημαντικά κέρδη απεκόμισαν και τα διεθνή χρηματιστήρια, με ώθηση κυρίως από τις αναδυόμενες αγορές. Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI έχει ενισχυθεί 5% μέχρι στιγμής στο έτος.
 
Στα εμπορεύματα, οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν ανοδικά και το συμβόλαιο Μαΐου στην Νέα Υόρκη κερδίζει 50 σεντς στα 108,44 δολ. ανά βαρέλι.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο υπάρχει έντονη δραστηριότητα στις εξαγορές και συγχωνεύσεις με την συμφωνία της χημικής Rhodia με την Solvay, της τηλεπικοινωνιακής Vodafone (+1,17%) με την Vivendi (0,68%) και της Pfizer (+1,1%) για την πώληση της Capsugel.

Στην Νέα Υόρκη, ο τίτλος της Southwest Airlines διολισθαίνει 5% μετά την ανακοίνωση έκτακτης προσγείωσης αεροσκάφους των αερογραμμών στην Αριζόνα.

Η μετοχή της Ambassadors International, που υπέβαλε αίτηση για αναδιοργάνωση υπό καθεστώς χρεοκοπίας, βυθίζεται 78%.

Οι ευρωαγορές παρέμειναν κοντά στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδα όπου είχαν κλείσει την Παρασκευή. Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,12% υψηλότερα στις 6.017 μονάδες, ο DAX 0,06% χαμηλότερα στις 7.175 μονάδες, ενώ ο CAC 0,29% χαμηλότερα στις 4.043 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v