Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συναλλαγές διαμαντιών στην αγορά της Κων/πολης

Το χρηματιστήριο χρυσού της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε την λειτουργία μιας νέας αγοράς για διαμάντια, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα στην δημιουργία μιας ευρύτερης αγοράς εμπορευμάτων.

Συναλλαγές διαμαντιών στην αγορά της Κων/πολης
Το χρηματιστήριο χρυσού της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε την λειτουργία μιας νέας αγοράς για διαμάντια, σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει τις αλλαγές της «μόδας» στην τουρκική κοσμηματοποιία και να κάνει ένα σημαντικό βήμα στην δημιουργία μιας ευρύτερης αγοράς εμπορευμάτων.

Οι συναλλαγές σε ακατέργαστα και κατεργασμένα διαμάντια θα είναι εφικτές για τα υπάρχοντα μέλη του χρηματιστηρίου, δηλαδή ένα μίγμα τραπεζών, dealers συναλλάγματος και μεγάλες επιχειρήσεις κοσμημάτων.

Οι dealers που εδρεύουν στο Μεγάλο Παζάρι της Κων/πολης, την καρδιά της τουρκικής κοσμηματοποιίας τα τελευταία 500 χρόνια, θα προσκληθούν επίσης να συμμετάσχουν στην νέα αγορά.

Έρευνα της Diamond Trading Company, που είναι θυγατρική της De Beers, εκτιμά ότι η αξία της αγοράς διαμαντικών της Τουρκίας ανέρχεται στο 1 δισ. δολ. ετησίως.

Η Τουρκία είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά κοσμημάτων χρυσού στον κόσμο, τα οποία πολλοί άνθρωποι αγοράζουν τόσο ως επένδυση ως και ως δώρα σε γάμους και γεννήσεις.

Η Τουρκία έχει επίσης καταστεί ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα παραγωγής στον πλανήτη και ανταγωνίζεται πλέον την καθιερωμένη ηγέτιδα, Ιταλία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v