Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι κεντρικές τράπεζες "διορθώνουν" την Wall

Διορθωτικές διαθέσεις επικρατούν στην Wall μετά την εσπευσμένη αύξηση των κινεζικών επιτοκίων, αν και ο οργασμός επιχειρηματικών deals ζωντανεύει το ενδιαφέρον και περιορίζει τις πιέσεις. Απώλειες ευρωαγορών.

Διορθωτικές διαθέσεις επικρατούν στην Wall Street μετά την εσπευσμένη αύξηση των κινεζικών επιτοκίων, αν και ο οργασμός επιχειρηματικών συμφωνιών ζωντανεύει το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,18% στις 12.377 μονάδες, ο S&P 0,19% στις 1.330 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,04% στις 2.788 μονάδες.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας προχώρησε σε νέα αύξηση επιτοκίων, την τέταρτη σε πέντε μήνες, και μάλιστα νωρίτερα απ’όσο αναμενόταν, καταδεικνύοντας τους φοβους της για τον πληθωρισμό.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται στην συνέχεια τις εβδομάδας οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Αγγλίας για την πιστωτική πολιτική, με τους επενδυτές να προεξοφλούν αύξηση του επιτοκίου του ευρώ στο 1,25%.

Σήμερα στις ΗΠΑ επίσης θα κοινοποιηθούν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, από την οποία θα προκύψουν ενδείξεις για τις προθέσεις των στελεχών της κεντρικής τράπεζας.
Στις ΗΠΑ θα ανακοινωθούν επίσης τα στοιχεία για τον δείκτη υπηρεσιών ISM Μαρτίου, που αναμένεται να δείξουν ότι ο κλάδος παραμένει σε αναπτυξιακή τροχιά.

Στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών και αμερικανικών συναλλαγών βρίσκονται και οι πολλές συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων της ημέρας, με την National Semiconductor να εκτινάσσεται 71% μετά την ανακοίνωση, αργά χθες το βράδυ της Texas Instruments (-2,4%) ότι θα εξαγοράσει την επιχείρηση έναντι 6,5 δισ. δολ. σε ρευστό.

Η Diamond Foods και η Procter & Gamble ανακοίνωσαν την υπογραφή τελικής συμφωνίας απορρόφησης της επιχείρησης Pringles στην Diamond Foods, σε μια μεταβίβαση που αποτιμάται στα 2,35 δισ. δολ.

Η Cubist Pharmaceuticals εκτινάσσεται 17% μετά την ανακοίνωση αδειοδότησης της Teva Pharmaceuticals για την παρασκευή του αντιβιοτικού Cubicin στις ΗΠΑ.

Η KB Home αντιδρά με πτώση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Με πτώση 1,35% αντιδρά η μετοχή της Apple στην φήμη ότι θα γίνει επανισορρόπηση του δείκτη Nasdaq 100, η οποία θα μεταβάλλει την στάθμιση του τεχνολογικού κολοσσού (στο 20% σήμερα) στον δείκτη.

Η συμφωνία National Semi-Texas Instruments στηρίζει ανοδικά τους τεχνολογικούς κλάδους στις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά οι πιέσεις επιμένουν στις τράπεζες, καθώς σοβεί η κρίση χρεών στην ευρωζώνη.

Μετά και την νέα υποβάθμιση της πιστώτικής αξιολόγησης της Πορτογαλίας, ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,3% στις 5.999 μονάδες, ο DAX 0,51% στις 7.139 μονάδες, ενώ ο CAC 0,58% στις 4.019 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v