Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο χρυσός εμπνέει κέρδη στην Wall Street

Κέρδη αποκομίζει το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά τις ενδείξεις εύρωστης ανάπτυξης σε καίριες διεθνείς οικονομίες και το νέο ράλι χρυσού - αργύρου σε επίπεδα ρεκόρ. Ανοδος ευρωαγορών.

Κέρδη αποκομίζει το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά τις ενδείξεις εύρωστης ανάπτυξης σε καίριες διεθνείς οικονομίες και το νέο ράλι του χρυσού σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,28% στις 12.428 μονάδες, ο S&P 0,37% στις 1.338 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,58% στις 2.807 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε την συνεδρίαση ελαφρώς χαμηλότερα, μετά την αναρρίχηση σε υψηλά 3ετίας την Δευτέρα.

Ο χρυσός «χτύπησε» νέα επίπεδα ρεκόρ, με το συμβόλαιο Ιουνίου να ενισχύεται 8 δολ. στα 1.460 δολάρια και να προσφέρει στήριξη στις μεταλλευτικές μετοχές Ευρώπης και Ασίας. Ο άργυρος εκτινάχθηκε σε υψηλό 31 ετών.

Στις αγορές συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται στα υψηλότερα επίπεδα 15 μηνών πάνω από τα 1,43 δολάρια, εν αναμονή της προβλεπόμενης αύξησης των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Θετικά πρόσημα επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την ανέλπιστα μεγάλη αύξηση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών στην Γερμανία και τις ανακοινώσεις σχεδίων αυξήσεων κεφαλαίου από τις μεγάλες τράπεζες της ηπείρου, όπως η Commerzbank και η Intesa Sanpaolo.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,72% στις 6.050 μονάδες, ο DAX 0,6% στις 7.218 μονάδες, ενώ ο CAC 0,08% στις 4.045 μονάδες.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στην Wall Street, αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα του κολοσσού Monsanto.

Κατά τα λοιπά, η μετοχή της American Superconductor βούλιαξε 38% μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων εσόδων και κερδών.

Αποτελέσματα θα ανακοινώσει και η Immucor.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v