Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πορτογαλία: Δεν έχουμε ζητήσει στήριξη από την ΕΕ

Ενώ το υπ. Οικονομικών της Πορτογαλίας παραδέχεται την "ανεπανόρθωτη ζημιά" που αντικατοπτρίζεται στο κόστος δανεισμού, η Λισαβόνα και η Κομισιόν διαψεύδουν ότι ήδη διεξάγονται συζητήσεις για πακέτο στήριξης της χώρας.

Πορτογαλία: Δεν έχουμε ζητήσει στήριξη από την ΕΕ
Η Λισαβόνα και η Κομισιόν διαψεύδουν τα δημοσιεύματα βάσει των οποίων η Πορτογαλία ήδη βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. για προσφυγή σε μηχανισμό στήριξης. 

"Πρόκειται για αβάσιμες φήμες. Δεν υπάρχουν επίσημες ή ανεπίσημες συζητήσεις", δήλωσε η εκπρόσωπος της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Λισαβόνας.

Νωρίτερα και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, κ. Amadey Altafaj, ανέφερε ότι η Πορτογαλία επισήμως δεν έχει ζητήσει την προσφυγή της σε μηχανισμό στήριξης.

Η κατάσταση, όμως, είναι ιδαίτερα κρίσιμη, όπως παραδέχονται όλες οι πλευρές. Το υπουργείο Οικονομικών σε γραπτές δηλώσεις προς το πρακτορείο Reuters αναφέρει πως η τρέχουσα ενίσχυση στο κόστος δανεισμού της χώρας αντικατοπτρίζει την "ανεπανόρθωτη ζημιά" που προκλήθηκε σε αυτήν από την απόρριψη του τελευταίου -τέταρτου- πακέτου λιτότητας, το οποίο οδήγησε και στην παραίτηση της κυβέρνησης μειοψηφίας. Στη σημερινή κρίσιμη δημοπρασία εντόκων, το επιτόκιο για τους 6μηνους τίτλους εκτινάχθηκε στο 5,117% από 2.984% στην προηγούμενη δημοπρασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v