Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα deals στήριξαν τη Wall Street

Μια σειρά από εταιρικές εξαγορές και συγχωνεύσεις κράτησαν σταθεροποιητικά τη Wall μετά τη νέα αύξηση των επιτοκίων από την Κίνα και τον προβληματισμό της Fed για τον πληθωρισμό. 

Μια σειρά από εταιρικές εξαγορές και συγχωνεύσεις κράτησαν σταθεροποιητικά τη Wall μετά τη νέα αύξηση των επιτοκίων από την Κίνα και τον προβληματισμός της Fed για πληθωρισμό. Μικτά πρόσημα οι ευρωαγορές.

Αναλυτικά η νέα αύξηση των επιτοκίων δανεισμού (η τέταρτη σε διάστημα μόλις πέντε μηνών) από την Κίνα προκειμένου να κοπάσει τις πληθωριστικές πιέσεις στην εγχώρια αγορά,  περιορίσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall.

Αντίστοιχα οι δείκτες της Wall έχασαν την ανοδική τους τροχιά μετά την δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed όπου ανοικτά πια εκφράζονται ανησυχίες για ενδεχόμενες πληθωριστικές πιέσεις στην αγορά.

Παράλληλα επέστρεψαν οι ανησυχίες για τα επίπεδα χρέους στις οικονομίες της περιφέρειας της Ευρωζώνης μετά την νέα υποβάθμιση της Πορτογαλίας από τη Moody’s και την εκτόξευση των επιτοκίων δανεισμού.

Ωστόσο για άλλη μια συνεδρίαση η πληθώρα εξαγορών και συγχωνεύσεων συγκράτησαν τις πιέσεις στους δείκτες στη Wall.

Συγκεκριμένα η National Semiconductor εκτινάχθηκε 71% μετά την ανακοίνωση, αργά χθες το βράδυ της Texas Instruments (+2%) ότι θα εξαγοράσει την επιχείρηση έναντι 6,5 δισ. δολ. σε ρευστό.

Αντίστοιχα η Diamond Foods και η Procter & Gamble ανακοίνωσαν την υπογραφή τελικής συμφωνίας απορρόφησης της επιχείρησης Pringles στην Diamond Foods, σε μια μεταβίβαση που αποτιμάται στα 2,35 δισ. δολ.

Στον αντίποδα με πτώση 1,5% αντέδρασε η μετοχή της Apple στην φήμη ότι θα γίνει επανισορρόπηση του δείκτη Nasdaq 100, η οποία θα μεταβάλλει την στάθμιση του τεχνολογικού κολοσσού (στο 20% σήμερα) στον δείκτη.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε σήμερα για πρώτη μέρα μετά από καιρό στα 108,01 δολ. ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 1,5% στα 1.454 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής υποχωρεί 1,1% στα 1,73 δολάρια και το δικαίωμα της υποχωρεί 1% στα 27,22 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με απώλειες 0,05% στις 12.393,90 μονάδες, ο S&P 500 με πτώση 0,02% στις 1.332,63 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,07% στις 2.791,19 μονάδες.

Η συμφωνία National Semi-Texas Instruments στήριξε ανοδικά τους τεχνολογικούς κλάδους στις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά οι πιέσεις επέμειναν στις τράπεζες, καθώς σοβεί η κρίση χρεών στην ευρωζώνη, μετά και την νέα υποβάθμιση της πιστωτικής αξιολόγησης της Πορτογαλίας.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,17% στις 6.007 μονάδες, ο DAX αμετάβλητος στις 7.175 μονάδες, ενώ ο CAC 0,03% στις 4.042 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v