Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική ώθηση στη Wall Street

Οι προσδοκίες για καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα α’ τριμήνου κράτησαν σε θετικό έδαφος τους δείκτες της Wall. Πρωταγωνιστές της ανόδου οι τράπεζες. Νέο ιστορικό υψηλό για τον χρυσό.

Οι προσδοκίες για καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα α’ τριμήνου κράτησαν σε θετικό έδαφος τους δείκτες της Wall. Πρωταγωνιστές της ανόδου οι τράπεζες. Νέο ιστορικό υψηλό για τον χρυσό.

Αναλυτικά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και με αισιοδοξία αναμένουν οι επενδυτές τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων α’ τριμήνου (δεικτοβαρών εισηγμένων) που επισήμως ξεκινούν τη Δευτέρα με πρώτη τον επιχειρηματικό κολοσσό Alcoa.

Αξιόλογα κέρδη λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης καταγράφουν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου με τη Cisco και AMD να ενισχύονται λίγο πάνω από 3%. Πρωταγωνιστές της ανόδου στο δείκτη Dow αντίστοιχα οι τίτλοι της American Express και HP.

Ωστόσο λίγο πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίαση, η Monsanto ανακοίνωσε αύξηση κερδών β΄ οικονομικού τριμήνου 15%, αλλά τα αποτελέσματα χαρακτηρίστηκαν κατώτερα των εκτιμήσεων και η μετοχή υποχώρησε 4%.

Παράλληλα, η μετοχή της American Superconductor βούλιαξε 38% μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων εσόδων και κερδών.

Όπως όμως σημειώνει ο αναλυτής της Financial Network, Brian Gendreau, η χρηματιστηριακή αγορά δείχνει εντυπωσιακές αντοχές. Αυτό αποτελεί ένδειξη ότι η οικονομία ενισχύεται και ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Πέρα όμως της αισιοδοξίας για τα εταιρικά αποτελέσματα, παραμένει ο προβληματισμός των αναλυτών για τις προθέσεις της Fed όσον αφορά τα επιτόκια δανεισμού καθώς για πρώτη φορά στη δημοσίευση των πρακτικών της Κεντρικής Τράπεζας εκφράστηκαν φόβοι για πληθωριστικές πιέσεις στην εγχώρια αγορά.

Στην αγορά εμπορευμάτων σε νέο ιστορικό υψηλό διαμορφώθηκε η τιμή του χρυσού στα 1.461 δολ./οz και αντίστοιχα η τιμή του πετρελαίου συνέχισε την ανοδική του πορεία στα 108,84 δολ. ανά βαρέλι.

Στις αγορές συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύθηκε έως τα υψηλότερα επίπεδα 14 μηνών πάνω από τα 1,43 δολάρια, εν αναμονή της προβλεπόμενης αύξησης των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αύριο.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής ενισχύεται 5,8% στα 1,82 δολάρια και το δικαίωμα της κινείται ανοδικά 3,1% στα 28,06 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,27% στις 12.426,75 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,22% στις 1.335,54 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,31% στις 2.799,82 μονάδες.

Τα τραπεζικά κέρδη μετά τις ανακοινώσεις σχεδίων αυξήσεων κεφαλαίου από μεγάλες τράπεζες της ηπείρου, όπως η Commerzbank και η Intesa Sanpaolo και η θεαματική αύξηση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών στην Γερμανία στήριξαν σε υψηλότερα επίπεδα τις τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,57% υψηλότερα στις 6.041 μονάδες, ο DAX 0,56% στις 7.215 μονάδες, ενώ ο CAC με κέρδη 0,19% στις 4.048 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v