Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ΔΝΤ υποβαθμίζει προβλέψεις για ΗΠΑ και Ιαπωνία

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει Γερμανός αξιωματούχος στο Bloomberg, το ΔΝΤ προχωρά σε υποβάθμιση των προβλέψεων ανάπτυξης για ΗΠΑ και Ιαπωνία τονίζοωντας ότι δεν υπάρχει μία αξιόπιστη στρατηγική για την μείωση των ελλειμμάτων

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προχώρησε σε υποβάθμιση των προβλέψεών του για την οικονομική ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Ιαπωνία σύμφωνα με τα όσα δήλωσε Γερμανός αξιωματούχος. Όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg, ο Γερμανός αξιωματούχος αποκαλύπτει ότι στην έκθεσή του World Economic Report, που θα κοινοποιηθεί αργότερα την Δευτέρα, το ΔΝΤ χαρακτηρίζει μη αξιόπιστες τις στρατηγικές για την μείωση των ελλειμμάτων σε ΗΠΑ και Ιαπωνία.

Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε το 2010 κατά 2,9% σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ. Ο Γερμανός αξιωματούχος δεν έδωσε περαιτέρω στοιχεία για την νέα πρόβλεψη του ΔΝΤ. Αποκάλυψε ωστόσο, πως η πρόβλεψη του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία παραμένει αμετάβλητη. Ως προς την ιαπωνική οικονομία, ο Γερμανός αξιωματούχος αποκαλύπτει στο Bloomberg, ότι το ΔΝΤ εκτιμά πως οι ζημίες από τον σεισμό και το τσουνάμι θα είναι της τάξεως του 3% με 5% του ΑΕΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v