Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Τόκιο εμπνέει θετική αντίδραση στην Wall

Άνοδος επικρατεί στην Wall, μετά τις νέες κινήσεις ρευστότητας από την Ιαπωνία, που ενισχύουν την προοπτική ανάλογων μέτρων από άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες. Θετική αντιδραση ευρωαγορών.

Θετικά πρόσημα επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά τις κινήσεις αποδυνάμωσης του γεν από την Ιαπωνία, που ενισχύουν την προοπτική περαιτέρω ποσοτικής χαλάρωσης κι από άλλες κεντρικές τράπεζες.

Τα κέρδη επιτείνονται μετά την ανακοίνωση ανέλπιστα μεγάλης βελτίωσης στον δείκτη ISM υπηρεσιών.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 01,34% στις 10.895 μονάδες, ο S&P 1,57% στις 1.154 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,87% στις 2.388 μονάδες.

Η απόφαση της Bank of Japan να μειώσει τα επιτόκια και να αγοράσει ομόλογα και άλλα ενεργητικά, προκύπτει σε μια περίοδο που και η αμερικανική Federal Reserve εξετάζει ανάλογες κινησεις για να τονωσει την οικονομική ανάπτυξη.

Κατά τους αναλυτές, είναι αναπόφευκτο να εκδηλωθεί νέος κύκλος ποσοτικής χαλάρωσης στις ανεπτυγμένες οικονομίες και το ερώτημα είναι πλέον το μέγεθος και η χρονική στιγμή τους.

Η Wall Street έκλεισε χθες χαμηλότερα εξαιτίας υποβαθμίσεων σε πολλούς κλάδους, που εγείρουν ανησυχίες για την επικείμενη έναρξη ανακοινώσεων αποτελεσματων γ΄τριμήνου, που «ανοίγει» επισήμως την Πέμπτη η Alcoa

Η ανακοίνωση του δείκτη ISM υπηρεσιών έδειξαν ανέλπιστα μεγάλη βελτίωση, ενώ οι αντίστοιχοι δείκτες που ανακοινώθηκε νωρίτερα για την Κίνα και την ευρωζώνη έδειξαν επιβράδυνση των κλάδων υπηρεσιών τον Σεπτέμβριο.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η μετοχή της Yum Brands, που ανακοινώνει αποτελέσματα γ΄τριμήνου με το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Η μετοχή της Apple αντιδρά με άνοδο 1% στην σύσταση αγοράς της μετοχής της από την Jefferies Group.

Η Chevron ενισχύεται 1% μετά την ανακοίνωση προγράμματος επαναγοράς μετοχών.

Θετική αντίδραση εκδηλώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά από αρκετές πτωτικές συνεδριάσεις. Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,82% στις 5.6701 μονάδες, ο DAX 0,92% στις 6.190 μονάδες, ενώ ο CAC 1,68% στις 3.711 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v