Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διόρθωση σε Wall, ευρωαγορές – Κέρδη αναδυόμενων

Επαναλαμβάνοντας το μοτίβο των τελευταίων εβδομάδων, οι ανεπτυγμένες αγορές κινούνται διορθωτικά, ενώ οι αναδυόμενες συνεχίζουν υψηλότερα και κινούνται στα υψηλότερα επίπεδα 2ετίας και πλέον.

Διορθωτική εικόνα παρουσιάζουν τα ανεπτυγμένα χρηματιστήρια σε ΗΠΑ και Ευρώπη, καθώς οι ανησυχίες οικονομικής επιβράδυνσης επιμένουν στην επενδυτική σκέψη, ενώ οι αγορές των αναδυόμενων οικονομικών παραμένουν ανοδικές και κινούνται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο 2008.

Στην Wall Street, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί ελαφρώς στις 10,825 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,13% στις 1.144 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,29% στις 2.363 μονάδες.

Επαναλαμβάνοντας το μοτίβο των τελευταίων εβδομάδων, οι επενδυτές αναζητούν υψηλής απόδοσης ενεργητικά στις αναδυόμενες οικονομίες, καθώς η υποτονική ανάπτυξη σε ορισμένες ανεπτυγμένες και ειδικά τις ΗΠΑ, υποχρεώνουν τις κεντρικές τράπεζες να κρατούν χαμηλό το κόστος δανεισμού.

Αρνητικά πρόσημα επικρατουν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι φόβοι για την κρίση χρεών στην ευρωζώνη επιμένουν. Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,22% στις 5.580 μονάδες, ο DAX 0,98% στις 6.150 μονάδες, ενώ ο CAC 1% στις 3.655 μονάδες.

Αντιθέτως, ο δείκτης MSCI αναδυόμενων αγορών ενισχύεται 0,25% περίπου και κινείται στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών και πλέον.

Την Παρασκευή, το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ξεκίνησε τον Οκτώβριο με μικρή άνοδο, αν και συμπλήρωσε την εβδομάδα με ήπια πτώση.

Οι εξαγορές και συγχωνεύσεις συγκεντρώνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον σήμερα, μετά την επιθετική πρόταση εξαγοράς από την γαλλική Sanofi-Aventis (-0,4%) στην αμερικανική Genzyme (+0,13%).

Οι τίτλοι των ελβετικών τραπεζών UBS και Credit Suisse βρίσκονται επίσης στο επίκεντρο μετά τις συστάσεις αυστηρότερων ρυθμιστικών απαιτήσεων για την κεφαλαιακή τους επάρκεια.

Η περίοδος ανακοίνωσης κερδών γ΄τριμήνου αρχίζει την Πέμπτη, με την αμερικανική Alcoa να κοινοποιεί, πρώτη μεταξύ των μεγάλων εισηγμένων ΗΠΑ και Ευρώπης, τα μεγέθη της μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Από το στατιστικό μέτωπο η ιδιαίτερα κρίσιμη ανακοίνωση θα κοινοποιηθεί επίσης την Παρασκευή, με τα μεγέθη για την ανεργία. Σήμερα, θα ανακοινωθούν τα μεγέθη για τα προσύμφωνα πωλήσεων κατοικιών και τις βιομηχανικές παραγγελίες.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v