Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια διόρθωση Wall στην λήξη τριμήνου

Διορθωτική εικόνα επικρατεί στην Wall, με το ενδιαφέρον επικεντρωμένο στα νέα ρεκόρ του χρυσού και τις νέες πιέσεις στο δολάριο. Στήριξη από window dressing στην λήξη τριμήνου. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Διορθωτική εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά το +9% του Σεπτεμβρίου και καθώς το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις αγορές εμπορευμάτων, με τα νέα ρεκόρ του χρυσού, και συναλλάγματος, με τις νέες πιέσεις στο δολάριο.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,17% στις 10.840 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,27% στις 1.144 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,15% στις 2.376 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500 έχει ενισχυθεί 9,4% μέχρι στιγμής στον μήνα, εμφανίζοντας το καλύτερο ράλι για τον μήνα Σεπτέμβριο από το 1939.

Στήριξη προσφέρουν στις μετοχές, σύμφωνα με δηλώσεις αναλυτών, και οι αγορές από διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων, για την προσαρμογή των χαρτοφυλακίων τους ενόψει λήξης του τριμήνου (window dressing).

Αρκετά στελέχη της Federal Reserve πραγματοποιούν σήμερα ομιλίες για την οικονομική κατάσταση.

Μέχρι στιγμής, ο διοικητής της Fed Μινεάπολις κ. Narayana Kocherlakota, που δεν είναι μέλος της επιτροπής καθορισμού πιστωτικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, δήλωσε ότι ο νέος γύρος αγορών ομολόγων από την Federal Reserve θα έχει μικρή επίδραση στην οικονομία.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Hewlett-Packard ενισχύεται 1,3% και στηρίζει τις τεχνολογικές μετοχές ευρύτερα, μετά την έκδοση αισιόδοξων προβλέψεων για τις πωλήσεις 2011.

Ο τίτλος της Green Mountain Coffee Roasters διολισθαίνει 13% κατόπιν έρευνας της επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στις πρακτικές αναγνώρισης εσόδων της εταιρίας.

Ο πετρελαϊκός κολοσσός ΒΡ (+2,2%) επιστρέφει στο προσκήνιο, καθώς ανακοίνωσε πρόγραμμα αναδιοργάνωσης με δημιουργία νέας μονάδας ασφαλείας.

Η Family Dollar Stores ανακοινωσε κέρδη καλυτερα των αναμενόμενων και ενισχύεται 4,43%.

Οι αναδυόμενες αγορές κινήθηκαν υψηλότερα χάρη στα κερδη των εμπορευμάτων, της ενέργειας και των μετάλλων, ειδικά μετά την ανακοίνωση βελτίωσης του κλάδου μεταποίησης στην Κίνα.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έχουν πτωτική εμφάνιση καθώς οι ανησυχίες για την κρίση χρεών στις περιφερειακές οικονομίες της ευρωζώνης δεν ησυχάζουν, αλλά ορισμένες επιχειρηματικές ειδήσεις όπως και η ανέλπιστη βελτίωση του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Σεπτέμβριο, περιόρισαν τις πιέσεις.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,16% χαμηλότερα στις 5.569,27 μονάδες, ο DAX 0,46% στις 6.246,92 μονάδες, ενώ ο CAC 0,67% στις 3.737,12 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v